Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №883 від 19.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Кілька страв, які можна їсти на ніч, та не набирати зайвих кілограмів

Щоби уникнути тяжкості в шлунку і поганого сну, а головне, не набрати зайвої ваги, вибирати продукти для вечері треба з розумом. І звичайно ж, не забувати про розумних розмірах порцій.

Страви з яєць

Це джерело повноцінного білка, що містить незамінні амінокислоти. Вони досить швидко створюють відчуття насичення. Кращий вибір — яйця Бенедикт або просто зварені круто. Омлети і яєчня також підійдуть для вечері, але за умови, що готувати їх будете без масла чи з мінімальною його кількістю.

Сир, виноград та горіхи

Невелика порція сиру «потягне» всього на 100 ккал, але принесе купу задоволення і користі у вигляді триптофану, білка і казеїну. Вважається, що останній здатний навіть прискорити метаболізм на наступний день, якщо вживати його перед сном. Кілька виноградин, багатих мелатоніном, теж підуть на користь сну.

Індичка

Для тих, хто любить «серйозніше», можна порадити індичку — справжнє джерело триптофану і корисного білка. Причому саме їй, а не курці варто віддати перевагу — вона засвоюється легше. А на гарнір варто вибрати щось легке і смачне. Наприклад, гарбузове пюре.

Хумус

Основа страви — нут, багатий вітаміном В6, який, у свою чергу, важливий для синтезу мелатоніну. Кращий додаток для цього насиченого східного блюда, якщо вирішили перекусити вночі, — палички, огірки, цукіні і моркви.

Кукурудза

Вибирати для пізнього перекусу слід не консервовану, а варену кукурудзу. Вона здатна виводити надлишки холестерину з організму та гальмувати накопичення жирових запасів. Пам’ятайте, що не варто як слід «присмачувати» свою вечерю вершковим маслом і сіллю.

Риба

Для пізніх вечерь краще віддати перевагу білій рибі. Можна, наприклад, вибрати багату поживними речовинами тріску. Або камбалу — міститься в ній метіонін славиться вмінням розщеплювати жири.

19.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2018p. 
На головну сторінку