№884 від 25.10.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Льон – унікальна рослина, яка є джерелом повноцінного рослинного білку, вітамінів, мікроелементів і клітковини. Вживати насіння льону можна без попередньої термічної обробки, у сирому вигляді. Спробуйте приймати насіння льону, й уже через кілька днів ви відчуєте результат – серце не болітиме, полегшується дихання, очищується організм, шкіра й особливо суглоби.
На початковому етапі очищення від паразитів можна протягом 8-10 днів вживати по 2 ст. л. насіння льону вранці і ввечері. Для профілактики достатньо приймати по 1 ч. л.
При подагрі й ревматизмі:
2 ч. л. насіння варити 15 хв. у 1,5 склянки води, настоювати 10 хв., збовтувати 5 хв. у пляшці, процідити через марлю. Вживати по 1 ст. л. 4-5 разів на день.
При хронічних закрепах:
щодня на ніч приймати по 1 склянці непроцідженого настою (1 ч. л. лляного насіння залити склянкою окропу, настоювати, укутавши, 4-5 годин). Дітям – по 1/2 склянки.
При проносі:
1 ст. л. насіння залити 0,5 склянки гарячої води, кип’ятити на малому вогні 15 хв., процідити й використовувати на 1 клізму.
Змішати 40 г насіння льону, 30 г кореню стальника польового, 30 г листя берези. 10 г суміші залити склянкою гарячої води й тримати в закритому емальованому посуді на водяній бані 15 хв., остудити 45 хв., відтиснути. Об’єм довести до вихідного кип’яченою водою. Приймати по 1/4-1/3 склянки настою за кілька прийомів протягом дня.
При пієлонефриті:
1 ст. л. насіння залити 1 склянкою окропу, настоювати 15 хв., збовтуючи, процідити. Вживати по 1/4-1/3 склянки тричі на день за 30 хв. до їди.
При кашлі:
2-3 ст. л. лляного насіння залити 1,5 склянки гарячої води й збовтувати 10 хв., потім процідити. В отриману рідину додати 5 ч. л. кореня солодки, 1,5 ч. л. анісу, 400 г меду (краще липового) і ретельно перемішати. Варити суміш 5 хв., остудити, процідити. Вживати по 2/3 склянки 3-4 рази на день до їди.
При гастриті:
20 г насіння залити 1 л води, витримати 5 год., процідити. Пити по 1/2 скл.
Як сечогінний засіб:
1 ст. л. насіння залити 1 скл. окропу, настоювати 30 хв. Вживати по 1 ст. л. 3-4 рази на день.
При гіркоті в роті:
розтерти лляне насіння, 1 ст. л. такого борошна заварити, як рідкий кисіль. Пити вранці і ввечері до їди.
Візьміть до уваги!
Передозування насіння льону може виражатися в неприємних відчуттях в ділянці печінки через високий вміст жиру.
25.10.2018 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2018p. На головну сторінку |