Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №884 від 25.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Медики «швидких» Рівненщини вдосконалювали навики порятунку дітей

Завершився 40-годинний курс для бригад екстреної медичної допомоги. Підготовка лікарів та фельдшерів «швидких» відбувалася в обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як розповів головний лікар Центру Андрій Бортнік, упродовж тижня столичні фахівці з Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчили як надавати меддопомогу дітям при різних захворюваннях, новонародженим та породіллям. Моделювалися різні ситуації, пов’язані із дитячими нещасними випадками – утопленням, отруєнням тощо.

«Після аналогічних курсів в Тернополі ми транспортували вагітну жінку, в якої розпочалися пологи. Знадобились знання серцево-легеневої реанімації. Разом з лікарем-акушером і педіатром успішно реанімували новонароджену дитину, відновили серцебиття і дихання. Дитина залишилася жива», - розповів медик Микола Коїш з Млинівщини.

Під час вручення сертифікатів про проходження курсів з надання першої невідкладної медичної допомоги, начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук наголосив, що такі навчання світовим технікам порятунку є досить важливими для медиків, адже пацієнта лікують не машини «швидкої», а люди, котрі працюють у системі екстреної медичної допомоги.

25.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2018p. 
На головну сторінку