Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №885 від 01.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Коли вбивають своїх дітей…

Коли вбивають своїх дітей…

Днями всі стрічки новин облетіла інформація про матір, яка втопила двох дітей. Не встигло суспільство «переварити» цю шокуючу новину, як новий сюрприз – в будинку знайшли повішену жінку і двох мертвих дітей.

Хоча ці події трапились не в нашій області, але від цього вони не стають менш страшними. Чому взагалі таке трапляється і чи можуть ці моторошні історії мати продовження? Звісно, в кожній з цих трагедій розберуться правоохоронні органи і крапку поставить суд. Але на відповідь чи можуть бути нові подібні трагедії, можна дати відповідь – можуть і скоріше за все будуть траплятися. Наша ситуація із відношенням держави до материнства та дитинства давно вже нагадує спілкування німого з глухим. Тобто, питання реального піклування, про кардинальне покращення демографічної ситуації з боку держави як інституції відсутнє.

Почнемо з того, що немає стимулу народжувати, тому що ті 860 гривень, що платить держава на утримання малюка, є копійками в порівнянні із видатками родини. Добре, якщо в сім’ї працює батько, а молода мама ледве не з першого дня після народження дитини починає працювати «з дому». Тоді ще є шанс забезпечити маленького громадянина якісними продуктами, медикаментами, одягом та предметами гігієни. Добре, якщо є бабусі та дідусі, які допомагають виховувати онуків. А якщо всього цього немає? В Україні кожен другий шлюб розпадається, і діти залишаються в неповних сім’ях. До того ж, через трудову міграцію реально розвалюються десятки, якщо не сотні тисяч родин. За таких умов і без нормальної допомоги з боку держави трагедії «запрограмовані». Якщо Україні, як державі потрібно, щоб її громадяни народжували дітей і виховували їх патріотами, то потрібно за це людям платити. Чому на оплату одного військового – контрактника на місяць виділяється 10 тисяч, а на одну дитину 860 гривень. Ні, військовим потрібно гідно платити, але кожен новонароджений хлопчик через вісімнадцять років стане захисником батьківщини, а маленька дівчинка колись стане дружиною і мамою. Тому суть державної демографічної політики в усіх цивілізованих країнах – всіляка підтримка сімей з дітьми. Не обов’язково платити по 10 тисяч гривень на місяць на одну дитину, є інші способи створити сприятливі умови для того, щоб українки частіше народжували і були спокійні за своїх малюків, яких рідна ненька Україна не залишить напризволяще. Для цього потрібно лише розуміння того, що немає нічого ціннішого для суспільства ніж турбота про самих беззахисних – про наших малюків.

01.11.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.11.2018p. 
На головну сторінку