Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №885 від 01.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Маріян Года: «Ціни на наше пиво підніматися не будуть»

Маріян Года: «Ціни на наше пиво підніматися не будуть»

Вже не один рік торгова марка «­Рівень» є одним з брендів нашої області. Продукція Рівненського пивзаводу відома далеко за межами Рівненщини. Тому не дивно, що директора ТОВ «Рівень», депутата Рівненської міської ради Маріяна Году президент нагородив орденом «За заслуги» третього ступеня. Слушна нагода, щоб автору задати кілька питань пану Годі.

- Маріяне Адамовичу, що Ви відчули, коли дізналися про нагородження?

- Завжди приємно, коли твою працю бачить влада і нагороджує. Хоча я вважаю – це не мене нагородили орденом, а увесь наш колектив, тому що сам по собі керівник не може досягнути чогось суттєвого без команди працівників.

- Яка ситуація сьогодні на підприємстві?

- Пиво - продукт сезонний. Тому вже можна підводити певні підсумки праці в сезоні 2018 року. Ми змогли зберегти обсяги виробництва на рівні одного мільйону декалітрів, а це не погано. Звісно, на нашу роботу впливають економічні реалії нашої держави. Ріст вартості газу, електрики, падіння курсу національної валюти негативно впливають на роботу підприємства. Так ми вирішили не запускати у виробництво нові сорти пива, адже реальна купівельна спроможність населення як мінімум не росте, а це означає, що немає гарантії того, що нові сорти пива будуть мати успіх.

- Яка ситуація в цілому у вашій галузі?

- В Україні вже шостий рік поспіль йде спад обсягів споживання пива. Головним чинником цього, на мою думку, є падіння рівня життя населення. Пиво не є продуктом першої необхідності, і тому багато українців стали менше його пити. Всього за цей час ринок пива зменшився на 20%. Це дуже багато. При цьому процес скорочення обсягів споживання нашої продукції в масштабах всієї України продовжується, що говорить про системність нинішньої кризи в нашій галузі.

- Як вам вдається тримати обсяги виготовлення продукції?

- Важко. Ми прагнемо варити якісне пиво і продавати за помірну ціну. Через це ми тримаємо свого споживача і це не може не радувати. Хоча це дійсно дуже важко. Хочу сказати, що проаналізувавши ситуацію на ринку, ми прийняли рішення не піднімати ціни на свою продукцію і будемо намагатися якнайдовше не переглядати їх, хоча повторюся - в нинішніх умовах це дуже складно.

- Що потрібно для того, щоб ваша галузь почала розвиватись?

- Ріст рівня життя. Без цього, на моє переконання, не буде розвитку усієї економіки. Тому що чим більше заробляють громадяни, тим більше вони купують. А чим більше купують, тим кращі справи на підприємствах, які виробляють ту чи іншу продукцію. Все просто.

01.11.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.11.2018p. 
На головну сторінку