Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №885 від 01.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Допомога з Баварії вже у міській лікарні

Надзвичайно тепла зустріч відбулася сьогодні в залі засідань Рівненського міськвиконкому. До міста завітали давні друзі – представники Товариства «Гуманітарної допомоги Україні з Баварії» на чолі з головою Антоном Грауфоглем, яких зустрічав секретар Рівнеради Сергій Паладійчук.

Уже понад два десятки років люди доброї волі із Німеччини збирають і привозять до Рівного вкрай необхідну медичну і соціальну допомогу. Завдяки тісній співпраці й дружнім стосункам Рівного та баварського Оберфіхтаха, посильну допомогу постійно отримують центральна міська лікарня, пологовий будинок, притулки та підопічні міського управління соцзахисту. На початку цього місяця німецьких партнерів відвідав міський голова Володимир Хомко, тоді й було узгоджено з благодійниками перелік нинішньої допомоги медичній галузі Рівного.

Цього разу особливо значну підтримку отримало неврологічне відділення міської лікарні №2 (колишня «Залізнична»), на базі якого відтепер працює також центр реабілітації після інсульту. Сюди, окрім цілого переліку медичних засобів, доправили 20 багатофункціональних ліжок з матрацами. А також інвалідні крісла, милиці та ходунки – усе, щоб забезпечити гідний нагляд для хворих і допомогти поставити пацієнтів на ноги.

Під час зустрічі Сергій Паладійчук від імені громади Рівного висловив щиру подяку представникам Товариства «Допомоги Україні з Баварії» за їхню небайдужість, величезну допомогу і багаторічну дружбу з нашим містом. І натомість отримав від Антона Грауфогля запевнення у подальшій активній підтримці. За словами баварців, їхні склади уже завантажуються для наступного приїзду до Рівного.

На завершення зустрічі рівняни та баварці обмінялися символічними презентами, красномовно похваливши кожен свого місцевого виробника.

01.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.11.2018p. 
На головну сторінку