Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №886 від 08.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Рівненщина забезпечена вакциною проти кору

Стан вакцинації від кору, паротиту та краснухи (КПК) обговорили під час селекторної наради з МОЗ та Центром громадського здоров’я України.

Як розповіла заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина, в Україні наразі є 35 тисяч хворих на кір, 15 летальних випадків. Чому так відбувається – невідомо, бо дефіциту у забезпеченні вакциною в державі немає.

Рівненщина не потрапила у перелік областей, де ситуація із захворюванням на кір турбує міністерство. Однак в області є ускладнення епідситуації. За 9 місяців цього року зареєстровано 1181 випадок хворих на кір. Корецький, Березнівський, Рівненський райони мають високі показники захворюваності.

Відразу після наради заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко доручила перевірити стан справ у цих районах, зокрема, у зв’язку із зношеністю холодильного обладнання, де зберігається вакцина. А також щодо наявності фальшивих довідок, які діти приносять у заклади освіти. Адже, як зауважили у столиці, на папері діти вакциновані, а насправді ситуація невтішна.

Загалом, Рівненщина упродовж останніх п’яти років найкраще забезпечена імунобіологічними препаратами проти кору.

«Комбінованої вакцини для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи бельгійського виробництва за 9 місяців цього року маємо 114%. Наприкінці жовтня вакциною щеплені однорічні малюки на 67,9%. Шестирічні – майже 74%. Показник вакцинації в області ледве балансує на загальноукраїнському тлі, тому нас це теж не задовольняє. Всі вакцини наразі є у наявності. Дорослі, котрі у часи «перебудови» не були вакциновані, мають змогу вакцинуватися зараз», - додала Світлана Богатирчук-Кривко.

08.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2018p. 
На головну сторінку