Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №886 від 08.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», в управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА відбулося розкриття цінових пропозицій щодо закупівлі медичного обладнання для районних лікарень Рівненщини.

30 жовтня в присутності спеціальної комісії з відбору Рівненської ОДА та журналістів відбулася процедура публічного розкриття цінових пропозицій по закупівлі 19 електрокардіографів, 19 приладів цілодобового Холтерівського моніторування та 19 систем для проведення тредміл-тесту.

Відбулося розкриття тендерних пропозицій щодо закупівлі обладнання для лікарень Рівненщини. Йдеться про придбання обладнання, яке суттєво підвищить рівень діагностики хвороб системи кровообігу. В більшості лікарень нашої області подібного устаткування до цього часу не було. Орієнтуючись на результати розкриття пропозицій можу сказати, що ми маємо велику конкуренцію серед фірм, які подали заявки. На участь у торгах документи надіслали 7 компаній. Серед них — 5 українських та 2 іноземні, - розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Наразі Група впровадження проекту та Комісія з відбору приступає до оцінки представлених заявок. Після ретельного аналізу оберуть компанію з якою підпишуть контракт щодо постачання медтехніки. Як правило аналіз пропозицій та обрання переможця тендеру займає близько місяця. Усе залежить від кількості пропозицій і від їхньої якості.

Оцінка відбувається за кількома критеріями. Перший етап оцінки - відповідність необхідним технічним характеристикам. Другий етап — співвідносність вимогам щодо досвіду роботи компанії на ринку, її фінансового обороту, кількості реалізованих аналогічних контрактів. Одним словом, це повинна бути фірма з високою кваліфікацією. Після того, як усі учасники тендеру отримали технічну та кваліфікаційну оцінку відбувається порівняння цін. Контракт присудять тим, хто не лише виконає усі умови, але й запропонує найнижчу ціну, - зазначає керівник проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

В результаті тендеру техніку отримають 19 медичних закладів в Рівненській області: усі районні лікарні, Рівненська обласна лікарня та дві рівненські міські лікарні. Ці “медичні обновки” встановлять у кардіологічних відділеннях і завдяки їм медики зможуть відслідковувати стан кровоносної системи пацієнта протягом доби. Крім цього, тредміл-тест дає змогу виміряти показники активності серця та тиск під час навантаження. Комбінація всіх діагностичних пристроїв дає змогу точно встановити діагноз на базі районних та міських медзакладів.

Разом з цим нагадаємо, що нещодавно в рамках проекту Світового банку були закуплені сучасні УЗД – апарати та аналізатори кардіомаркерів, які також будуть передані до кардіологічних відділень районних та міських лікарень краю.

08.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2018p. 
На головну сторінку