Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Бейглі

Бейглі

На 12 бейглів: Опара: 5гр.свіжих дріжджів 100гр.води 200гр.борошна Все змішали і залишили при кімнатній температурі на 2 години. Тісто: Вся опара 550гр.боршна 250гр.води 20гр.меду (краще нейтральних смаків) 10гр.солі Для лугу: 1 л води 1ч.л. соди

Для тіста змішати опару, воду, мед, борошно і сіль, замісити тісто. Борошна не підсипаємо, а вимішуємо поки тісто не почне відставати від рук. Я роблю це методом складання – розтягую тісто, а потім складаю як конверт і так кілька раз.

Готове тісто залишаємо в покої на 20 хвилин. Тоді ділимо його на 12 кульок. Кожну кульку пробиваємо по­середині пальцем і крутимо, щоб утворився великий отвір. Викладаємо заготовки на деко, прикриваємо рушником і залишаємо на годину.

Готуємо луг: воду довели до кипіння, додали соду. По черзі занурюємо наші бублики на секунд 30 з кожного боку, викладаємо на підніс, щоб трохи стікла води. Заготовки трохи поморщаться, але в духовці розійдуться. Тепер викладаємо бейгли на деко, але перед цим їх можна занурити у мак, кунжут, насіння льону чи просто присипати крупною сіллю.

Випікаємо при 240С 15 хвилин, до золотистого кольору.

22.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2018p. 
На головну сторінку