Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №889 від 29.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Пиріг з грецькими горіхами

Пиріг з грецькими горіхами

На форму 22см: 140гр. масла вершкового 180гр.цукру 280гр. борошна 1 яйце 8гр.розпушувача 10гр.ванільного цукру 2гр.кориці 100гр. сметани 10-20% 100 гр. грецьких горіхів

Для початку масло розтоплюємо на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин, до отримання приємного коричневого кольору і аромату фундука, на дно каструлі осядуть чорні платівці – це нормально. Акуратно зливаємо масло в миску, щоб не потурбувати осад. Як тільки масло кілька хвилин охолоне, додаємо цукор і яйце і збиваємо до отримання світлої пухкої маси. Потім додаємо сметану, борошно і розпушувач, вийде доволі густа маса.

Горіхи подрібнюємо з ванільним цукром, корицею. Треба зробити так, щоб утворилися шматочки різного розміру. Це можна зробити в ступці, а можна покласти все в пакет для заморожування і пройтися кілька разів скалкою. Викласти половину тіста, присипати половиною горіхової суміші, далі знову тісто і зверху все присипати залишками горіхів.

Випікаємо при 160С 50-60 хвилин, до проби на суху паличку. Готовий пиріг можна верху присипати цукровою пудрою. Зберігається до тижня в герметичній коробці.

29.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2018p. 
На головну сторінку