Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лікуйте нежить вчасно

Лікуйте нежить вчасно

Протяги, кондиціонери, переохолодження у воді під час купання в природних водоймах можуть спровокувати не тільки риніт, який проявляється у вигляді простого нежитю, а й складніше захворювання - гайморит.

Гайморит - це запалення слизової оболонки гайморової (верхньощелепної) пазухи, яке може перейти на кісткові стінки. Воно загрожує нестерпним головним болем, ускладненим диханням, зниженням загального тонусу організму. Але особливо небезпечне скупченням у гайморових пазухах гною. У ньому розмножується інфекція, яка може потрапити в мозок, спричинивши запальні процеси.

Тому в разі затяжного нежитю потрібно обов’язково звернутися до лікаря. І виконати всі його приписи. До них можна долучити й народні засоби.

- Змішати по 1 ч. л. свіжозавареного чорного чаю, рідкого меду й лимонного соку. Закапувати по 3 краплі в кожну ніздрю кілька разів на день.

- Розвести мед теплою водою (не вище 45°С) в пропорції 1:4. Закапувати по 5-8 крапель у кожний носовий хід 4 рази на день.

- У свіжовичавлений буряковий сік додати мед (7:3). Закапувати по 5-8 крапель у кожний носовий хід 4 рази на день.

- До морквяного свіжовичавленого соку долити таку ж кількість маслинової олії. Закапувати по 2 краплі в кожний носовий хід до 8 разів на день.

- Змішати морквяний і буряковий соки, додати 10% спиртовий екстракт прополісу (2:2:1). Закапувати по 3 краплі в кожну ніздрю 5 разів на день.

- Сік хрону змішати з маслиновою олією та спиртовою настоянкою прополісу (1:6:2). Закапувати по 3-5 крапель у кожну ніздрю 5 разів на день. Процедуру проводити до відчутного полегшення.

- В окріп влити 0,5 ч. л. 30% спиртової настоянки прополісу. Робити інгаляцію над цією сумішшю під великою ковдрою.

- 2 ст. л. кашки редьки загорнути в тканину й покласти на зону гайморових пазух, попередньо змастивши її олією чи дитячим кремом. Зверху накрити пергаментом і закріпити вовняним шарфом. Усе це робити перед сном, протягом 10 хвилин.

- 2 краплі стільникового меду по черзі вводити в ніздрі (як краплі проти гаймориту) кожні три години. Лікувати до полегшення.

- Щоранку та щовечора закапувати по черзі в ніс по 6 крапель топленого вершкового масла. Після процедури розслаблено полежати 10 хвилин.

- Закапувати до 8 разів на день у ніс обліпихову чи шипшинову олію.

- 3 ст. л. трав’яного збору: звіробій, шавлія, лаванда, евкаліпт, ромашка, деревій, череда (2:2:2:2:2:1:1), залити 2 л окропу. Вживати по 0,5 склянки 6 разів на день.

Усі наведені вище рецепти потрібно застосовувати за перших симптомів нежитю.

06.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2018p. 
На головну сторінку