Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 13.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Злочинна група збула наркотиків на понад мільйон гривень

Злочинна група збула наркотиків на понад мільйон гривень

За підробленими документами семеро рівнян у рамках програми замісної підтримувальної терапії отримували рецепти на наркотичні речовини та в подальшому продавали їх наркозалежним. Діяльність групи, яка збула близько десяти тисяч нарковмісних таблеток, викрили поліцейські.

До складу групи входили жителі Рівного: четверо чоловіків та три жінки віком від 26-ти до 49-ти років.

Оперативники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Рівненській області встановили, що п’ятеро рівнян із групи налагодили «співпрацю» зі столичним приватним медзакладом, який було визначено для проведення замісної терапії. Так, 41-річна лікарка за грошову винагороду виписувала рецепти на наркотичний засіб «бупренорфін». У результаті кожен із п’яти «пацієнтів» отримав право придбати в аптеці 80 пігулок препарату.

У подальшому група у Рівному збувала наркотичні препарати наркозалежним за ціною 100-200гривень за одну таблетку.

Наприкінці листопада працівникам Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Рівненській області спільно з Рівненською місцевою прокуратурою вдалося викрити протиправні дії групи в складі семи осіб, які налагодили канал постачання та збуту наркотичної речовини «бупренорфін».

«Злочинною діяльністю рівняни займалися упродовж шести місяців, — зазначив т.в.о. начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Рівненській області Євген Джигар. — За цей час вони доставили у Рівне близько 10 тисяч пігулок із вмістом наркотичного засобу «бупренорфін». Орієнтовна вартість таблеток за цінами «чорного ринку» становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень».

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання усіх учасників групи та у приватному медзакладі Києва. Оперативники вилучили близько 600 таблеток «бупренорфіну», два кілограми марихуани, сильнодіючі лікарські засоби, документацію та чеки на придбані наркотики.

Наразі слідчі Рівненського відділу поліції п’ятьом учасником організованої злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні збуту. Слідчі дії тривають, зокрема й відносно 41-річної лікарки.

13.12.2018Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2018p. 
На головну сторінку