Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 13.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненські рятувальники підвели підсумки «Польської допомоги»

На базі аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області підсумували багаторічну програму «Польська допомога».

Цей проект – «Підтримка процесу організації українського рятувального волонтаріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області», співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польща.

«В рамках програми Рівненщина отримала отримала багато сучасного аварійно-рятувального обладнання і спорядження, - розповів головний рятувальник Рівненщини Сергій Крук. - Зокрема, у селі Бугрин Гощанського району відреставроване приміщення пожежного депо для потреб добровольців-вогнеборців. А в Білій Криниці, що на Рівненщині, невдовзі планується відкриття першого новітнього приміщення – Центру безпеки громадян. Там спільно працюватимуть рятувальники, поліцейські та медики».

Таким чином, відтепер на Рівненщині з’явилася дієва сила, яка здатна забезпечити безпеку громад від різного роду надзвичайних ситуацій, відмітив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

«Реалізація проекту – це дуже хороший приклад співпраці нашої Служби порятунку з польськими колегами. В рамках програми «Польська допомога» відбулися навчання наших рятувальників у сусідній країні за європейськими стандартами. У результаті наші вогнеборці підвищили свій фаховий рівень. Також польська сторона профінансувала закупівлю наметів, спорядження для рятувальних робіт. Дуже сподіваюся, що на цьому співпраця з поляками не закінчиться і попереду нас чекають ще більше проектів», - наголосив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Координатор проекту, один із керівників добровільної пожежної охорони Республіки Польща генерал Марек Ковальські подякував волонтерам вогнеборцям за бажання вчитися та оволодівати необхідними знаннями: «Основною метою програми було залучення молоді Рівненщини до вивчення пожежно-рятувальної справи та залучення до добровільного пожежного руху, який активно розвивався на території області у 20-30 роках минулого століття. Можу сказати одне, що ми впоралися».

У свою чергу Віце-консул Генконсульства Польщі в Луцьку Марек Запур побажав добровольцям гідно носити почесне звання вогнеборця.

Проект минув, але рівненські рятувальники розповідають, що не будуть зупинятися на досягнутому. Тому надалі працюватимуть задля ще більшого розвитку та перспективи нових Міжнародних проектів в галузі безпеки громадян.

13.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2018p. 
На головну сторінку