Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 13.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Повага до кожного – головне для партії «Основа»

Повага до кожного – головне для партії «Основа»

Однією з найбільш складних проблем українського суспільство залишається, прямо скажемо, дуже важке становище мільйонів людей з обмеженими можливостями. Як пропонує вирішити проблеми цих людей політична партія «Основа», ми попросили розповісти керівника обласної організації в Рівненській області Валентина Кирилюка.

- Проблеми інвалідів в Україні не вирішувались і не вирішуються. Ось лише деякі цифри - на сьогоднішній день в державі два мільйони двісті тисяч громадян отримують пенсії по інвалідності у розмірі від півтори тисячі гривень на місяць до двох тисяч чотирьохсот гривень. В Україні сто шістдесят тисяч дітей з інвалідністю. При цьому кількість місць у вищих навчальних закладах для молодих людей з обмеженими можливостями постійно скорочується. Якщо в 2013 році їх було двадцять тисяч, то вже в минулому році лише тринадцять тисяч місць.

Тобто, ми маємо дійсно дуже складну соціальну ситуацію, і люди з обмеженими можливостями потребують захисту. На нашому з’їзді ми обговорили ситуацію правами людей з обмеженими можливостями. Ось, що сказав народний депутат, один з лідерів партії «Основа» Сергій Тарута: «Людина має право сама вирішувати свою долю, але держава повинна взяти на себе обов’язок по допомозі незахищених верств населення до виконання нашого плану розвитку економіки». Я повністю згоден з цим баченням ролі держави у вирішенні проблем людей з обмеженими можливостями і вважаю, що потрібно піднімати пенсії по інвалідності, збільшувати кількість місць для молодих людей з обмеженими можливостями в наших ВИШах. Також потрібні тривалі «податкові канікули» для тих людей з обмеженими можливостями, які хочуть відкрити власний малий бізнес. Держава не може вважати себе цивілізованою, якщо забуває про інвалідів. Хоча сподіватися лише на державу у вирішенні проблем людей з обмеженими можливостями теж не варто. Багато доброго для інвалідів можуть зробити прості люди, громадські організації, політичні партії та бізнес. Головне - розуміти важливість такої допомоги.

13.12.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2018p. 
На головну сторінку