№892 від 20.12.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На торт 20см діаметром: Бісквіт: 92гр. жовтків 138гр. білків 115гр. борошна 115гр. цукру 30мл завареної кави Крем: 375гр.маскарпоне 185гр. вершків від 33% 3 жовтки 92гр.цукру 45мл завареної кави Кавовий сироп: 100мл кави 30гр.цукру 40мл амаретто (опціонально)
Для бісквіту білки збиваємо з цукром до стійких пік, обережно додаємо жовтки (попередньо перемішати виделкою), збити до густої пишної маси, обережно додаємо каву, перемішуємо. Зверху просіюємо борошно і акуратно вимішуємо лопаткою. Ділимо навпіл і випікаємо два коржа 10-15 хвилин при 175С, до золотистого кольору. Охолоджуємо. Кожен корж щедро просочуємо кавовим сиропом.
Для крему половину цукру перемішати з жовтками, другу половину цукру довести до кипіння з кавою і вилити на жовтки, далі на водяній бані довести до кремоподібного стану (на лопатці залишається слід від пальця), НЕ кип»яити. Охолодити. Маскарпоне на найнижчий швидкості міксера збити з кавовим заварним кремом. Вершки збити до стійких пік і акуратно ввести в крем.
Перемазуємо торт, зверху присипаємо тертим гірким шоколадом або несолодкий какао. Охолодити не менше 2 годин.
20.12.2018 |
Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2018p. На головну сторінку |