Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як відновити свіжість продуктів

Як відновити свіжість продуктів

Перед святами ми традиційно купуємо багато продуктів, із запасом, на той випадок, якщо раптом чогось не вистачить або гостей прийде більше, ніж планувалося. Не дивно, що чимало з цих продуктів починають втрачати свіжість та гарний вигляд, так і не потрапивши на обідній стіл. Не поспішайте прощатися з ними. Їх ще можна використати! Отже, як відновити свіжість продуктів?

Зелень

Листя салату матиме вигляд, як щойно з грядки, якщо помістити його на деякий час у ледь теплу воду. Або ж вологі листки салату намочити, трішки струсити та помістити в миску. Накрити друшляком і поставити в холодильник на декілька годин. Спаржу та селеру можна врятувати, зрізавши стебла знизу та зверху і поставивши в крижану воду на декілька годин. А щоб відновити свіжість кропу та петрушки, потрібно помістити їх у миску з холодною водою з додаванням лимонного соку або оцту. Одна чайна ложка на склянку води.

Фрукти та овочі

Щоб відновити свіжість фруктів та овочів, необхідно їх покласти на кілька годин у холодну воду.

Горіхи та насіння соняшника

Якщо неочищені горіхи втратили свій смак, спробуйте залити їх підсоленою водою і залишити на декілька днів. Шкаралупу при цьому знімати не потрібно. А якщо очищені горіхи та насіння соняшника замочити у воді, то отримаємо ніжний смак, ніби тільки зірвали з дерева. Але потрібно враховувати, що час замочування для різних горіхів також різний. Наприклад, для мигдалю потрібно близько 12 годин, а для кедрових – лише пів години.

Масло

Якщо вершкове масло стало гіркуватим, з нього можна зробити топлене масло. Для цього покладіть масло в холодну воду та додайте в неї чайну ложку соди. Розмішайте і злийте воду. Додайте молока (з розрахунку на один кілограм масла одна склянка молока) та доведіть до кипіння. Якщо у топленого масла з’явиться неприємний запах, помістіть у нього декілька шматочків сирої моркви. Вона нейтралізує запах.

Варені яйця

Якщо у вас в холодильнику є варене яйце, приготоване декілька днів тому, помістіть його на 20 секунд в гарячу воду, бажано окріп – і воно буде як щойно зварене.

Кавові зерна

Якщо сирі кавові зерна довго зберігали, потрібно залити їх холодною водою, а потім підсушити у духовці чи в сушці для фруктів. Це допоможе відновити аромат. А якщо смажені зерна втратили аромат і відсиріли, необхідно залити їх холодною водою приблизно на 15 хвилин. Потім злити воду, дати зернам трішки просохнути. Висипати в пательню та підсмажити.

Гірчиця

Якщо гірчиця підсохла, її можна врятувати, додавши кілька краплин білого вина або трішки цукру та оцту.

Сир

Якщо твердий сир покрився грубою шкірочкою, не варто поспішати його викидати. Візьміть махровий рушничок, вимочіть його в молоці та обгорніть шматок сиру. А якщо бринза підсохла, покладіть її в молоко до того часу, поки не зникне тверда шкірка.

Хліб

Найчастіше ми стикаємося із такою проблемою як зачерствілий хліб. Отже, щоб він знову став м’який, потрібно шматочок хліба загорнути в серветку та покласти в мікрохвильовку на хвилину. Або ж помістити друшляк на каструлю з киплячою з водою і потримати його над парою.

27.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2018p. 
На головну сторінку