Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко: «Українська освіта – наш пріоритет»

Олег Ляшко: «Українська освіта – наш пріоритет»

На жаль, вже багато років наша освітянська галузь не знаходиться в центрі уваги влади. Однак, Радикальна партія і її лідер Олег Ляшко є винятком з цього правила. Практично в кожен свій приїзд на Рівненщину Олег Ляшко включає відвідини одного з навчальних закладів області. Це систематична робота по вивченню проблем освітянської галузі та постійна підтримка навчальних закладів.

Ось і в свій нинішній приїзд на Рівненщину Олег Ляшко відвідав звичайну сільську школу, що розташована в селі Колоденка Рівненського району. Проблеми в цього навчального закладу теж типові для сільських шкіл по всій Україні. Стара будівля, яка вже давно потребує ремонту та розширення, чотириста дітей змушені вчитися у дві зміни. Останній урок закінчується у 18.10, тобто взимку школярі, які вчаться в другу зміну, змушені переходити через дуже завантажене транспортом шосе в темну пору доби, а це дуже небезпечно. Для того, аби хоч якось вирішити цю проблему, лідер Радикальної партії привіз для всіх учнів цієї школи, які займаються у другу зміну, світловідбиваючі жилети. Під час свого спілкування з вчителями Олег Ляшко нагадав відомий вислів: «Ще Бісмарк говорив – країна, яка не будує школи, буде будувати тюрми. Ми повинні зрозуміти, що без достойної системи освіти, ми не зможемо збудувати процвітаючу державу. Тому потрібно максимально вкладати кошти в освітянську галузь. Ось ваша школа. Я ще ніколи не бачив стільки діточок в такому невеликому приміщенні. Я вже бачу, що школу в селі Колоденка потрібно розширювати, щоб учні мали умови для повноцінного навчання. Не можна далі продовжувати практику навчань в дві зміни. Якщо ми хочемо, щоб наші діти мали якісну освіту, то повинні будувати нові та розширювати існуючі навчальні заклади. Радикальна партія завжди відстоювала інтереси освіти та освітян».

Під час спілкування в школі Олег Ляшко не оминув тему рівня оплати праці вчителів. Він зауважив, що наша нинішня влада дуже дбає про рівень життя прокурорів, суддів та державних чиновників. При цьому піднімає їм посадові оклади суттєво. Так, зарплатня суді сьогодні триста тисяч гривень. Прокурорам Кабінет міністрів підняв зарплати на чверть. При цьому на реальне збільшення заробітних плат освітян ніколи не вистачає коштів. «Не туди інвестуєте, панове! Тому перше, що ми зробимо після президентських виборів – переглянемо бюджет і радикально піднімемо зарплати вчителям, лікарям, вихователькам дошкільних закладів, соціальним працівникам»,- сказав Олег Ляшко.

Дійсно, проблеми освітян, а особливо шкіл та дитячих садків розташованих в сільській місцевості, вимагають негайного вирішення. Те, що Олег Ляшко ставить розвиток освітянського галузі одним з пріоритетів своєї роботи та реально допомагає навчальним закладам Рівненщини, є прикладом того, як потрібно відноситись до української освіти. Розуміння того, що майбутнє України закладається саме в дитячих садочках, школах, вищих навчальних закладах, є дуже цінним саме сьогодні, коли наша батьківщина переживає важкі часи. Олег Ляшко під час спілкування з школярами розповів, як важко і страшно сьогодні їх однолітками на Донбасі, де точиться війна. Така бесіда політика з дітьми ще раз підкреслила ту увагу, яку приділяє лідер Радикально партії вихованню підростаючого покоління в дусі патріотизму та розумінню, що всі ми одна велика родина.

27.12.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2018p. 
На головну сторінку