Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №894 від 03.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

До 110-річчя Степана Бандери у Рівному відбувся традиційний смолоскипний марш

До 110-річчя Степана Бандери у Рівному відбувся традиційний смолоскипний марш

Традиційно 1 січня 2019 року активісти Рівненської обласної організації ВО “Свобода”, спільно із НВР «Правий сектор» та іншими націоналістичними організаціями пройшлися центральними вулицями міста смолоскипним Маршем Честі з нагоди 110-ї річниці від дня народження Провідника української нації Степана Бандери.

Рівняни та гості міста, вигукуючи націоналістична гасла  колоною рушили з вулиці Симон Петлюри, пройшли центральною вулицею міста, а основні ж урочистості відбулися поблизу наріжного каменю, де цьогоріч буде встановлено пам’ятник Провіднику.

«Пригадую перший наш марш, десять років тому. Тоді ми йшли цими ж вулиця, із цими ж гаслами, а вслід чули, що ми провокатори, що це не на часі, бо є важливіші речі. Коли ми вигукували «Слава Україні» – нас називали «бандерівцями», ймовірно, намагаючись принизити.

Тільки всі ці люди не розуміли, що бути «бандерівцями» - почесно для нас. Не знали вони тоді, що за десять років Степан Бандера стане справжнім національним героєм, що «Слава Україні» - буде офіційним вітанням українських вояків, не підозрювали, що у центрі нашого міста з’явиться пам’ятник Степану Бандері. Нині ми бачимо те, що пророкував Провідник вісімдесят років тому – справжнє становлення незалежної української нації!», - зазначив під час виступу керівник Рівненської обласної організації ВО «Свобода» Олексій Бучинський.

03.01.2019Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2019p. 
На головну сторінку