Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №895 від 10.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Корисні поради на кухні господиням

Корисні поради на кухні господиням

Розморожуючи м’ясо, можна полити його невеликою кількістю столового 9% оцту (всього декілька крапель). Оцет значно прискорить процес розморожування і зробить м’ясо ніжнішим.

Якщо в хлібниці з’явився неприємний запах влежаного хліба, потрібно протерти внутрішні стінки хлібниці столовим 9% оцтом.

Для того, щоб видалити дуже товстий і жирний нагар зі сковорідки легко і просто, рекомендується залити її водою, додати соду і поставити сковорідку на повільний вогонь кип’ятити. Тепер в воду необхідно додати трохи силікатного канцелярського клею і залишити так кипіти 2-3 години. В процесі клей перетвориться в пластівці, це нормальна реакція. Після закінчення зазначеного часу залишиться лише протерти нагар губкою, після чого промити сковорідку стандартним способом.

Крейда, обгорнута марлею при зберіганні разом зі столовим сріблом, допоможе захистити його від потемніння.

Кулька з алюмінієвої фольги замість губки видалить сухі плями зі скляного посуду.

Щоб кухонні ножі довго залишалися гострими і швидко не тупилися, необхідно їх мити тільки холодною водою, а чистити тільки дрібною наждачкою, перед процесом заточування опускаючи ножі на 30 хвилин у слабкий розчин звичайної кухонної солі.

Щоб молоко довше збереглося і не скисало, додайте відразу ж при відкритті упаковки в нього всього дрібку солі. З сіллю ваше улюблене молоко буде набагато довше залишатися свіжим.

Підгорів улюблений рис або плов? Покладіть зверху на нього хвилинок на 15-20 шматочок білого хліба. Хліб забере з страви горілий присмак, а при подачі страви на стіл, просто не відшкрібайте в тарілку пригорілий рис з дна каструлі або сковорідки.

Солоні огірки будуть зберігатися довше і стануть ще смачніше, якщо в розсіл з солоними огірками додати трохи сухої гірчиці.

Шкаралупу від варених на круто яєць можна використовувати в самих різних цілях, наприклад, з їх допомогою почистити вузькі вази та пляшки. Для цього потрібно покласти в вазу або пляшку подрібнену яєчну шкаралупу, додати трохи стандартного засобу для миття посуду і води і, прикривши долонею шийку, потрясти вазу.

Смажена риба буде ще смачніше, якщо перед приготуванням потримати її хвилин так 10 в молоці, після чого обваляти, як зазвичай, в борошні і смажити на сковорідці в киплячій олії.

Аромат лимона буде відчуватися сильніше, якщо обдати його окропом.

Перед нарізуванням гострого перцю чилі, змастіть руки рослинною олією. Рослинна олія не дасть гострий перцевій олії вбратися в вашу шкіру.

Помідори будуть завжди під рукою, якщо їх перекрутити в блендері або м’ясорубці, скласти в формочки для льоду і заморозити в морозилці. Обов’язково перед цим слід зняти з помідорів шкірку. Заморожені перекручені помідори можна використовувати при приготуванні різних страв: борщу, супів, соусів.

Варити сосиски зручно, якщо з обох кінців їх трохи, на 1 см надрізати навхрест. Таким чином при варінні оболонка трісне і її можна буде зняти набагато простіше і легше.

Щоб не плакати при нарізанні цибулі, треба покласти її на деякий час в морозилку.

Щоб часник швидше почистити, його потрібно покласти на 5 хвилин у теплу воду або на 15 секунд у мікрохвильову.

Яйця будуть краще чиститися, якщо у воду в якій вони варяться додати кілька капель оцту.

Щоб вберегти яйця від лопання під час варіння, можна проткнути голкою з тупого кінця шкарлупу.

Лимон може дати більше соку, ніж виходить щоразу вачавити. Варто покласти його до мікрохвильової печі на 20 секунд. Потім прижимаючі, покачати рукою по дошці.

М’ясо матиме гарну золотаву скоринку, якщо перед смаження посипати його цукровою пудрою.

Твердий сир довше залишиться свіжим, якщо загорнути його спочатку у папір для випічки, а потім - у плівку.

Щоб при нарізанні сир не прилипав до ножа, треба в процесі опускати інструмент у гарячу воду.

Якщо додати у сметану трохи молока, вона не згорнеться у гярячих підливах чи соусах.

Щоб бульйон був прозорий, треба до нього додати лід і довести до кипіння.

Щоб овочі не втратили свій смак, курячий бульйон не можна приправляти спеціями.

Заморожену рибу краще до кінця не розморожувати. Так вона вийде соковитішою.

10.01.2019



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2019p. 
На головну сторінку