Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №897 від 24.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Клеванському госпіталі розглядають можливість створення Центру психологічної допомоги учасникам бойових дій

У Клеванському госпіталі розглядають можливість створення Центру психологічної допомоги учасникам бойових дій

Українсько-польський проект з психологічної допомоги учасникам бойових дій планують впровадити в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, що у Клевані.

З цією метою у Клевань завітали медики та управлінці з сусідньої держави на чолі з консулом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку МарекомЗапурою.

Поляки оглянули базу закладу та обговорили деталі співпраці із заступницею голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко та начальником госпіталю Андрієм Бурачиком.

«Консульство планує співпрацювати з Україною у питанні психологічної реабілітації учасників бойових дій. У нас є хороші фахівці, зокрема у Військовому медичному інституті. Тому вивчаємо можливість створення на базі Клеванського госпіталю Центру надання всебічної наукової та практичної допомоги військовим, а також внутрішньо переміщеним особам», - зазначив консул Генерального консульства РП у Луцьку Марек Запура.

За словами Світлани Богатирчук-Кривко, психотравматичні розлади, пов’язані із травмуючими подіями, потребують більшої уваги, для великої кількості військових в Україні потрібна психологічна реабілітація.

«Рік тому на базі Рівненського госпіталю запрацював унікальний спинальний Центр для учасників АТО. Тут є хороший кадровий медичний потенціал. Але ми зацікавлені, щоб заклад і далі розвивався. Переконана, що українсько-польський проект суттєво розширить можливості госпіталю. Адже лише на Рівненщині 14 тисяч людей, які брали участь у військових подіях на Сході. І великий відсоток з них має психотравматичні розлади. Важливо й те, що госпіталь приймає військових з усієї України», - розповіла заступниця голови ОДА.

За словами Андрія Бурачика, на сьогодні в госпіталі працює 6 психологів, на базі закладу постійно проходять стажування студенти Рівненської медичної академії, НУВГП та Львівського державного університету фізичної культури. За рік в госпіталі пролікували більше 5 тисяч учасників бойових дій та військових ветеранів, у тому числі майже 200 учасників АТО з усієї України.

24.01.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2019p. 
На головну сторінку