Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №899 від 07.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Андрій Лозовий про актуальні проблеми Рівненщини

Андрій Лозовий про актуальні проблеми Рівненщини

Нещодавно автору вдалось поспілкуватися з нашим земляком, народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Андрієм Лозовим й задати йому ті питання, які сьогодні хвилюють більшість мешканців Рівненщини.

- Уся країна зараз переживає «тарифний шок». Багато мешканців Рівненщини отримали платіжки із сумами, більшими за їхні зарплати і пенсії. Чи вважає команда Радикальної партії нові тарифи і правила нарахування субсидій справедливими?

- Ми вважаємо ці тарифи абсолютно неадекватними. За нашими підрахунками собівартість видобутку власного газу разом з усіма витратами становить близько 4000 гривень. Саме таку ціну українці повинні платити за газ. Влада немає права встановлювати тарифи із прив’язкою до європейських, бо зарплати і пенсії у людей зовсім не європейські. Більше того, європеєць платить за комуналку 15% доходу, а наші люди зараз – від 50% і більше. Це грабунок!

Крім того, вони відверто брехали про те, що захистять людей субсидіями. Цього року кількість отримувачів субсидій скоротилась на 3 мільйони домогосподарств. І це при тому, що влада знову підвищила у жовтні ціну на газ на вимогу МВФ. Невже у людей настільки збільшилась зарплата і пенсія, що вони змогли відмовитися від субсидії? Ні. Уряд встановив нові правила і позбавив субсидії стареньких бабусь і дідусів, у яких діти прописані у хаті, родичів заробітчан, котрі від безвиході виїхали гарувати в Польщу, і тих людей, яким незрозуміло чому нарахували борги за минулі роки.

Команда Радикальної партії зареєструвала у парламенті законопроект про мораторій на підвищення ціни на газ, і ми будемо до останнього добиватись його ухвалення. Тарифний «бєспрєдєл» треба зупинити.

- «Бурштинові пристрасті» останнім часом трохи вщухли, але проблема лишилась.. Ви один із співавторів законопроекту про ринок бурштину в Україні. Чи є надія, що він буде ухвалений у цьому скликанні?

- Я, як автор законопроекту, робив і робитиму все, щоб ринок бурштину в Україні запрацював. На жаль, вплив людей, які на цьому заробляють, у парламенті переважає. Тому говорити про ухвалення законопроекту у цьому скликанні Верховної Ради важко. Українці – мудрий народ. Переконаний, на наступних виборах вони зроблять правильний вибір і не віддадуть більше владу тим, хто грабував їх останні чотири роки і «кришував» нелегальний видобуток бурштину. Ми працюємо із фахівцями, готуємо базу для початку роботи ринку бурштину в Україні. Упевнений - коли ми доб’ємось ухвалення цього закону, він запрацює із максимальною користю для мешканців Рівненщини та всіх українців.

- Нещодавно у селах Бродів та Стадники Острозького району завершили реконструкцію вуличного освітлення, яке робили за ініціативи Вашої команди. Минулого року Ви вибили з бюджету на об’єкти соціальної інфраструктури Рівненщини досить таки солідну суму – 50 мільйонів гривень. Що вдасться відремонтувати у цьому році?

- На цей рік планів дуже багато. Бо коли громади бачать, що наша команда реально робить, а не обіцяє, звертаються набагато більше.

По-перше, буде дофінансовано і завершено ті об’єкти, які ми почали минулого року: будівництво міні-котелень у Малошпаківському опорному закладі, Великоолексинській та Олександрійській ЗОШ l-lll ступенів Рівненського району. Також плануємо добудувати спортмайданчик на території Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, завершити реконструкцію гаража під пожежне депо у селі Велика Омеляна Рівненського району, доробити капітальний ремонт дитячого садочка в селі Шубків Рівненського району та відремонтувати дах будинку культури в Олександрійській ОТГ.

07.02.2019Аліна Пікалюк



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2019p. 
На головну сторінку