Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №899 від 07.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

10 знаменитостей, які змогли перемогти рак

10 знаменитостей, які змогли перемогти рак

Рак - хвороба 21 століття. Бідний ти чи багатий, відомий або проста людина, діагностувати цю страшну хворобу можуть у будь-кого, незалежно від віку, раси і статури. Навіть деякі голлівудські зірки зіткнулися віч-на-віч (і не один раз) зі страшною хворобою і змогли її перемогти.

• Синтія Ніксон. Актриса, відома своєю роллю в серіалі «Секс у великому місті», пережила рак грудей. Страшну хворобу зірці діагностували в 2002 році, коли вона помітила, що груди істотно збільшилися. Про свою хворобу Синтія розповіла журналістам вже після того, як вилікувалася від раку.

• Майкл Дуглас. У 2010 у актова виявили злоякісну пухлину на язиці з розміром з волоський горіх. Зірці загрожувала небезпека у вигляді ампутації язика і нижньої щелепи. Однак все обійшлося кращим шляхом.

• Х’ю Джекман. Ще в 2013 році дружина Х’ю Джекмана помітила дивну пляму на обличчі, яка пізніше виявилася базальноклітинною карциномою - рак шкіри. Актор закликає всіх проходити щорічне обстеження і користуватися сонцезахисним кремом.

• Кайлі Міноуг. У віці 36 років у співачки виявили рак грудей. Зірка пройшла восьмимісячний курс хіміотерапії. Як стверджує співачка, допомогти побороти рак допомогла їй впевненість в собі і внутрішня сила.

•Шеннон Доерті. Зірка культового серіалу «Беверлі-Хіллз» також зіткнулася з раком молочної залози. Актриса змогла перемогти рак, і тепер щороку проходить обстеження всього організму.

• Крістіна Епплгейт. У 2008 році актрисі діагностували рак молочної залози, а після курсу хіміотерапії вона змогла народити свого первістка. Через рак актрисі довелося видалити обидві груди, щоб на 100% попередити можливість рецидиву.

• Шерон Осборн. Дружині рок-музиканта Оззі Осборна діагностували рак товстої кишки і лікарі попередили Шерон Осборн, що у зірки може настати рак грудей. Тому як превентивні міри в 2012 році Шерон видалила молочні залози.

• Роберт де Ніро. У віці 60 років у актора був виявлений рак простати. Хвороба була діагностована на ранній стадії, тому лікарі дали 100% одужання.

• Дженіс Дікінсон. У 61 рік топ-моделі діагностували рак. Як розповідала зірка, для неї цей діагноз став справжнім ударом. Однак вона не дозволила страху вбити її і вдало поборола рак.

• Анджеліна Джолі. Актриса не боролася з цією недугою, проте в 2013 році лікарі повідомили, що у актриси на 87% ймовірність розвитку онкології грудей. Тому Джолі перенесла операцію з видалення молочної залози, щоб запобігти ризику розвитку раку грудей. Мати Анджеліни Джолі померла від раку грудей в 56 років.

07.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2019p. 
На головну сторінку