Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №900 від 14.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Яєчна шкаралупа для розсади, заміни цукру

Яєчна шкаралупа для розсади, заміни цукру

Яєчна шкаралупа як добриво

Яєчну шкаралупу ми найчастіше сприймаємо як сміття. Тому з’їдаючи яйця, ми просто беремо і викидаємо їх. Але ж яєчна шкаралупа може бути корисна для людини так, як і білок.

Вчені давно довели - якщо подрібнити яєчну шкаралупу в борошно і приймати її 2 рази на день, то про дефіцит кальцію ви зможете забути назавжди. Але врахуйте, прийом яєчного борошна повинен здійснюватися натщесерце і обов’язково з додаванням свіжовичавленого соку лимона.

Боремося з застудою. Борошно з яєчної шкаралупи є прекрасним лікарським засобом, який допомагає боротися з ангіною, грипом і нежиттю. Якщо змішати її з медом і молоком і приймати отриману суміш невеликими порціями протягом дня, то це допоможе підвищити опірність організму.

Звужуємо пори. Якщо ви не можете підібрати для своєї шкіри косметичний засіб для звуження пор, тоді спробуйте позбутися від цієї проблеми використовуючи маску з яєчної шкаралупи і білка. Ці два інгредієнти треба змішати до однорідності і тонким шаром нанести на заздалегідь очищену шкіру. Після того як маска підсохне її треба видалити теплою водою, а на обличчя нанести живильний крем, який підходить вашому типу шкіри.

Замінюємо цукор

Борошно з яєчної шкаралупи може замінити вам покупні цукрозамінники. Якщо додавати невелику кількість цього продукту в каву або чай, то це буде робити їх менш гіркими і терпкими. Така маленька хитрість особливо підходить ласунам, які дуже хочуть схуднути, та ніяк не можуть відмовитися від вживання цукру.

Усуваємо засмічення в трубах. Яєчна шкаралупа здатна притягувати до себе жир, бруд і волосся, тому якщо періодично засипати її в труби на кухні та у ванній, то ніякі засмічення вам не будуть страшні. Та і в цьому випадку краще всього використовувати шкаралупу, перемелену в борошно.

Декоруємо інтер’єр. Яєчна шкаралупа буде недорогим, але при цьому й достатньо оригінальним матеріалом для декору. Найпростіший спосіб зробити простір своєму будинку більш креативним це просто обклеїти шматочками шкаралупи великі вази і пофарбувати їх в яскравий колір. Якщо ви готові витратити ще більше часу, тоді спробуйте створити зі шкаралупи оригінальну картину і доповніть, наприклад, сушеними квітами і маленькими камінчиками.

Вирощуємо розсаду. Якщо ви хочете, щоб ваші саджанці виросли здоровими і міцними, тоді спробуйте проростити їх в яєчній шкаралупі. Для цього наповніть її якісним грунтом, поставте в упаковку з-під яєць і посійте в ці контейнери по кілька насінин. Хай вони проростають, не поливайте їх, а кожен день зрошуйте ґрунт з розпилювача.

14.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2019p. 
На головну сторінку