№901 від 21.02.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На форму 28-30см: Тісто: 350гр. борошна 125гр. масла холодного 0,5ч.л. розпушувача 1 яйце 100гр.сметани 100гр. цукру дрібка солі
0,5кг вишні без кісточок (НЕ розморожувати)
100гр. цукру
2ст.л. крохмалю
15гр. масла
Дрібка кориці і мускатного горіха
Крихти на посипку:
30гр. борошна
30гр.цукру
30гр. масла холодного
Готуємо начинку, щоб добре охолонула. Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окрему посуду. Додаємо до вишні цукор, розмішуємо і даємо сиропу википіти вдвічі, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до такого стану, щоб рідина практично вся виварилася, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в тарілку вишню і даємо повністю охолонути.
Для тіста пробиваємо в блендері холодне масло з борошном, розпушувачем, сіллю і цукром до утворення крихт, додаємо яйце і сметану, замішуємо тісто. Ділимо на дві частини, формуємо кульки, закриваємо в плівку і тримаємо в холодильнику 30 хвилин.
Для крихт все пробиваємо блендером і зберігаємо в морозилці.
Все тісто розкачуємо, одну частину викладаємо у форму, викладаємо начинку, закриваємо другою частиною тіста, боки підгортаємо. Наколюємо тісто виделкою, щоб виходила пара, посередині для цього ще можна зробити невеликий отвір. Зверху присипаємо крихтами і випікаємо при 180С 30-40 хвилин до золотистого кольору.
21.02.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2019p. На головну сторінку |