Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хто кого?

Сергій Стасюк (на фото справа) у двобої з працівником ВД "Ракурс" Вадимом Тарасюком

Найважче було "покласти" росіянина

Чемпіон світу з армреслінгу серед юніорів живе в Рівному

Армреслінг (у перекладі з англійської означає “єдиноборство на руках”) поступово, але впевнено поширюється Рівненщиною. Область уже має чемпіона світу з армреслінгу.

...Нерідко в кафе, в парку, деінде можна побачити чоловіків, які азартно “борються на руках”. Очевидно, аматорський армреслінг є найбільш мирним і чесним шляхом вирішення чоловічих суперечок на кшталт “хто сильніший?”. “Поклав” суперника - отримуєш ящик пива!

На спортивному рівні армреслінг на Рівненщині теж крокує вперед. За словами президента Федерації армспорту на Рівненщині Олександра КОМАРЕВИЧА, нині цим видом спорту найактивніше займаються в Зарічненському, Сарненському, Дубровицькому, Дубенському та Корецькому районах. Сьогодні йде активна підготовка до третіх за рахунком обласних спортивних змагань з армспорту, які відбудуться на початку цьогорічної весни.

Та “подією номер один” в царині армспорту Рівненщини є, безумовно, перемога студента Національного університету водного господарства та природокористування Сергія СТАСЮКА на чемпіонаті світу з армреслінгу серед юніорів категорії вісімдесят кілограмів, який відбувся в Англії, а саме - в Манчестері. Рівнянин змагався з вісімнадцятьма хлопцями із різних країн світу. А найсильнішим суперником виявився росіянин.

Сергій привіз у Рівне півкілограмову медаль. Дісталася студенту і грошова винагорода - дві тисячі гривень. А головне - визнання та слава, хоча хлопець, як мені здалося, абсолютно не гордує, а спокійно ставиться до своїх спортивних досягнень. Що цікаво, майстром спорту хлопець став усього за рік тренувань (спортзал відвідував п’ять разів на тиждень, займаючись по дві-три години).

Каже, що перемога в армреслінгу залежить від сили кистей рук та зв’язок рук. А от великий об’єм біцепсів не обов’язково свідчить про силу кисті! При належному тренуванні худорлявий хлопчик може запросто перемогти “накачаного” чоловіка.

Батьківщина армреслінгу - Америка. Цей вид спорту започаткували водії-дальнобійники, які, зупиняючись на відпочинок, розважалися, перевіряючи силу рук. Потім армреслінг поширився світом. Сьогодні мова йде про те, аби включити цей вид спорту до олімпійських ігор.

25.01.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку