Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №905 від 21.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

7 заправок для салатів на сметані чи йогурті

Пропонуємо вашій увазі 7 рецептів заправок для салатів, які готуються на сметані або турецькому йогурті, і які можна приготувати дуже швидко.

Турецький йогурт — продукт, більш легкий у порівнянні з вершками і сметаною (його жирність становить 10%). Крім того, завдяки густій консистенції він чудово підходить для заправки салатів замість майонезу.

1. Заправка для салату на сметані

Інгредієнти:

200 грамів сметани або йогурту без добавок;

1 столова ложка лимонного соку;

2 столові ложки оцту;

дрібка червоного перцю;

1 чайна ложка солі;

1 чайна ложка цукру.

Приготування:

Всі інгредієнти, крім сметани, складіть в тарілку і добре перемішайте. Додайте сметану і знову добре все перемішайте. Заправка для салату готова! Просто, швидко і смачно.

2. Соус на сметані з приправами

Інгредієнти:

півчашки сметани;

3 столові ложки молока;

дрібка сухого бульйону;

дрібка орегано або базиліка;

дрібка свіжомеленого чорного перцю, перцю чилі та кайенського перцю;

четвертина кольорової цибулини, подрібненої;

1 чайна ложка гірчиці.

Приготування:

Всі інгредієнти складіть у блендер і добре подрібніть. Соус готовий!

3. Соус на йогурті з каррі

Інгредієнти:

півчашки йогурту без добавок;

півчашки сметани;

3 столові ложки лимонного соку;

2 столових ложки води;

1 столова ложка меду;

1 чайна ложка каррі;

дрібка солі та свіжомеленого чорного перцю.

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Перед тим як заправляти салат, поставте готову заправку в холодильник на кілька годин.

4. Лимонна заправка для салату

Інгредієнти:

півчашки сметани;

півчашки оливкової олії;

2 чайні ложки гірчиці;

2-3 зубчики часнику;

2 столових ложки лимонної цедри;

третина чашки свіжовичавленого лимонного соку;

сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Всі інгредієнти, крім сметани і оливкової олії, добре перемішайте. Додайте оливкову олію, перемішайте. Додайте сметану, знову перемішайте. Поставте соус в холодильник на кілька годин. Така заправка прекрасно підійде для салатів з огірками, помідорами, зеленими листовими овочами.

5. Часниковий соус на сметані або турецькому йогурті

Інгредієнти:

1 пучок кропу;

250-300 грамів сметани або йогурту без добавок;

2-5 зубчиків часнику (за бажанням);

сіль і перець за смаком;

Приготування:

Пучок кропу подрібніть так, щоб він пустив сік. Змішайте подрібнений кріп зі сметаною або йогуртом і додайте часник. Посоліть і поперчіть, після чого перемішайте соус вручну або за допомогою блендера. Соус готовий! Такий соус чудово підійде у вигляді заправки для салату, соусу для м’ясної страви або як діп-соус для будь-якої закуски.

6. Соус на сметані з оливковою олією та гірчицею

Інгредієнти:

70 грамів сметани або йогурту без добавок;

1,5 столових ложки білого винного оцту;

2 столові ложки оливкової олії холодного віджиму;

2 чайні ложки гірчиці;

1 подрібнений зубчик часнику.

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Соус готовий! Подавати такий соус можна з чим завгодно.

7. Універсальний соус на сметані і кефірі

Інгредієнти:

100 грамів сметани;

100 грамів кефіру;

2 зубчики часнику;

1 гілочка петрушки або кінзи;

сіль і перець за смаком.

Приготування:

Зелень і часник подрібніть. Складіть всі інгредієнти в одну тарілку і добре перемішайте, можна за допомогою блендера. Соус готовий!

21.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2019p. 
На головну сторінку