№905 від 21.03.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Овочі принесуть більше користі та будуть смачнішими, якщо їх правильно готувати
2. Коренеплоди краще закладати в холодну воду; всі інші овочі – в окріп.
3. Не варто солити овочі відразу, щоб вони не втратили багато вітамінів. Краще це робити на стадії напівготовності.
4. У приготуванні супу спочатку кидають тверді овочі (морква, селера, буряк), потім м’які (перець, кабачки, капуста, помідори).
5. Щоб відварені овочі не зморщилися, відразу ж після їх приготування необхідно змастити їх рослинною олією або заправити жиром.
6. Молоко в картопляне пюре слід додавати, не холодним, а теплим, інакше пюре може посіріти.
7. Під час відварювання цвітної капусти, додайте у воду трохи молока. Воно поліпшить її колір і аромат.
8. Тушкувати овочі потрібно тільки в емальованій каструлі з щільно закритою кришкою.
9. Якщо ви смажите в невеликій кількості жиру, краще нарізати овочі скибками,брусками або кубиками. Перед перекладанням у сковорідку, їх можна посолити для кращого відходження рідини.
10. У фритюрі смажать сиру картоплю і картопляні крокети, а також зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Кількість жиру при смаженні у фритюрі має бути в 4-5 разів більше, ніж кількість овочів на сковороді.
21.03.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2019p. На головну сторінку |