№907 від 04.04.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Повний набір цінних речовин у цих грибах майже повністю задовольняє всі потреби людини та є близьким до молока або м’яса. Тому користь глив очевидна як з кулінарної, так і з дієтичної точки зору.
Крім своїх живильних властивостей, глива корисна і цінними лікарськими якостями для профілактики атеросклерозу, гіпертонії, злоякісних пухлин. До складу її плодового тіла входить антибіотик plurotin, що володіє сильними антибактеріальними і протипухлинними властивостями, здатними виводити з організму солі важких металів і радіоактивні елементи. Глива має високі абсорбуючі властивості та низьку токсичність, підвищує імунітет.
Також вживання гливи в їжу приводить до зниження холестерину в крові, затримуючи старіння організму, а сік здатний придушувати кишкову паличку.
Незважаючи на свою користь, глива може заподіяти і шкоду, тому що є важкою їжею. Її не рекомендують вживати людям із загостреними захворюваннями нирок, із серцево-судинною патологією. Також хітин, що входить до складу гриба практично не засвоюється організмом. Тому дітям до 12 років не радять його вживати.
04.04.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2019p. На головну сторінку |