Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №907 від 04.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Каноллі-пасхальна випічка із Сицилії

Каноллі-пасхальна випічка із Сицилії

На 14 трубочок довжиною 10см: 125гр.борошна 50мл вина 1ст.л.цукру 1,5ст.л. олії 1ч.л.какао 1ч.л.оцту) дрібка солі дрібка кориці або ванілі

Для тіста просіюємо борошно, додаємо корицю, сіль, какао, цукор, оцет, олію, вино. Замішуємо тісто, поки воно не почне відставати від стінок миски. При потребі можна додати трішки вина. Тісто замотуємо в плівку і залишаємо в холодильнику не менше ніж на 2 години (краще на ніч).

Розкатуємо тісто так тоненько, як тільки можна. Вирізаємо кружечки, закручуємо їх на металеві трубочки. Щоб тісто не розкрилося в процесі смаження, краї змазуємо білком, а тільки тоді з’єднуємо. Смажимо в олії 2-3 хвилини з кожної сторони на середньому вогні.

Гарячими знімаємо з трубочок, викладаємо на паперовий рушничок, даємо повністю охолонути.

Начиняємо кремом. Можна брати свій улюблений, головне, щоб він тримав форму. Класичний варіант – рикоту збити з цукровою пудрою. А можна сирний з праліне:

Подрібнити пів склянки горіхів, 13 відкласти. 50гр.цукру розтопити на сковорідці на світло-карамельного кольору, додати горіхи, перемішати. Пробити в блендері до пастоподібного стану. 150гр. жирного сиру теж пробити блендером, з’єднати з горіховим праліне, за потребою додати цукрову пудру.

Кінчики каноллі обмакнути в розтоплений шоколад, потім в подрібнені горіхи, дати застигнути. Начинити кремом за 1-2 години перед подачею.

04.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2019p. 
На головну сторінку