№276 від 25.01.2007p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Рецепт
Учені дійшли висновку, що продукти, які є корисними для серця, корисні також і для мозку і, що найцікавіше, більшість їх ми можемо побачити на святковому столі.
Друге місце після журавлини займає чорниця. Ця ягода має всі ті ж властивості, що і журавлина, тільки антиоксидантів у ній набагато менше. Але зате в ній містяться речовини, що поліпшують зір.
Третє місце поділили між собою крупнолисткові буряк і капуста. Речовини, що містяться в цих овочах, руйнують ферменти, які можуть спричинити розвиток хвороби Альцгеймера і зниження когнітивної функції.
Слідом за овочами йде жирна риба. Такі сорти риби, як лосось, сардини й оселедець містять жирні кислоти, що також розщеплюють шкідливі ферменти. Дослідження показали, що, якщо хоча б раз на тиждень вживати в їжу один із сортів жирної риби, то можна значно знизити ймовірність захворювання хворобою Альцгеймера.
Почесне п’яте місце в рейтингу “розумної” їжі займає шпинат. Вчені встановили, що шпинат сповільнює появу проблем із нервовою системою, викликаних старінням, а також перешкоджає виникненню порушень пізнавальних здібностей.
25.01.2007 | Pravda.ru |
Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. На головну сторінку |