Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №918 від 20.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Відривний хліб з ароматним маслом і сиром

Відривний хліб з ароматним маслом і сиром

На 6-8 порцій, форма 20-22 см діаметром: 0,5 кг картоплі (не молодої) Сіль Для тіста: 190 мл молока 40 гр. масла 0,5 ст.л. цукру 1 яйце (велике) 350 гр. борошна 10 гр. свіжих дріжджів 1 ч.л. солі Для ароматизованої олії: 50 мл оливкової олії Пучок пряних трав за смаком: петрушка, кріп, базилік, розмарин грам 100 твердого сиру, в ідеалі пармезану (за бажанням) 3-4 зубчики часнику

Для тіста половину молока підігріваємо з маслом так, щоб масло розтало, додаємо залишок молока, щоб збити температуру. Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молочну суміш, просіюємо борошно, вибиваємо яйце, додаємо сіль і замішуємо тісто. Залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

Тим часом запікаємо картоплю, чистимо, розминаємо, присолюємо злегка. Як трішки охолоне, додаємо до тіста і вимішуємо.

Для масла: зелень подрібнити, часник пропустити через прес, все змішати олією. З тіста формуємо кульки завбільшки з грецькій горіх, обмакуємо в масло і викладаємо у форму. Наповнену форму залишаємо на 30 хвилин і ставимо в духовку при 200С на 30-40 хвилин. Готовий хліб щедро присипаємо тертим сиром.

20.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2019p. 
На головну сторінку