№919 від 27.06.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 2 літри: 250гр. чорного хліба без домішок 2,5 л води кип`яченої охолодженої 10гр. свіжих дріжджів 120гр.цукру
Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння.
Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка!
27.06.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2019p. На головну сторінку |