Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №919 від 27.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Хлібний квас

Хлібний квас

На 2 літри: 250гр. чорного хліба без домішок 2,5 л води кип`яченої охолодженої 10гр. свіжих дріжджів 120гр.цукру

Для початку хліб ріжемо кубиками і підсушуємо у духовці. Чим темніші будуть сухарі, тим темнішим буде квас, головне не пересушити до чорноти. Охолоджуємо, викладаємо у банку, заливаємо водою, горловину банки закриваємо марлею і залишаємо у темному місці на 48 годин.

Дріжджі розтираємо із 70гр. цукру до рідкого стану. Хлібний настій проціджуємо, хліб відтискаємо і викидаємо. Проціджений настій називається квасне сусло, до нього додаємо розтерті дріжджі, розмішуємо, виливаємо знову у банку, закриваємо горловину марлею і залишаємо в темному місці на 16 години. Тепер проціджуємо у ємність, де квас буде зберігатися, додаємо залишок цукру, розмішуємо добре і ставимо в холодильник не менше ніж на 6 годин, щоб припинити процес бродіння.

Найкраще квас смакує охолодженим, ну а ще з такого квасу виходить дуже смачна окрошка!

27.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2019p. 
На головну сторінку