Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №278 від 08.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зимова засмага

Штучне сонце

Штучне сонце

Якщо ваші душа та тіло скучили за сонячним промінням, - можливо, варто завітати до солярію? А те, якою буде засмага, залежатиме від дотримання вами правил відвідування солярію.

Види соляріїв

Cолярії поділяються на вертикальні та горизонтальні - відповідно й засмагати ви будете у положенні, подібному до назви апарату. Мабуть, дещо зручніше засмагати у горизонтальному солярії, бо у вертикальному доведеться не лежати, а стояти, та ще й з піднятими руками.

Назва “турбосолярій” означає, що апарат для засмаги обладнаний системою вентиляції, яка запобігає перегріванню як ламп солярію, так і клієнта, для котрого процедура засмагання перетворюється на ілюзію відпочинку на березі моря, коли тіло обвіває прохолодний вітерець.

Важливою ознакою солярію є кількість, потужність та якість ламп - адже від цього прямо залежить швидкість і безпечність засмагання.

Якщо ви боїтеся замкнутого простору, вам можуть запропонувати спеціальні окуляри, в яких засмагати можна з розплющеними очима.

Засмага за правилами

Починати варто потрошку, адже краще отримати слабку засмагу, ніж сильний опік. Тривалість одного сеансу засмаги та кількість необхідних процедур залежать від особливостей вашої шкіри, тому працівник солярію повинен правильно визначити її тип.

Якщо ви маєте світлу шкіру, починати засмагати варто з 3-6 хвилин, і збільшувати цей час поступово. Максимальна тривалість сеансу - 25 хвилин. Якщо тіло засмагає добре, для досягнення золотавого кольору достатньо й п’яти процедур, якщо ні - доведеться прийняти не менш, ніж десять сеансів. Для отримання омріяного кольору шкіри, бажано засмагати в солярії щодня (або через день). Щоб закріпити набутий відтінок, варто повторювати процедури раз на два-три тижні. Не можна засмагати двічі на день.

Оскільки дія ламп солярію відрізняється від впливу сонця, захисних засобів для шкіри застосовувати не потрібно. Якщо ж ви прагнете прискорити процес засмаги, можна використовувати спеціальну косметику для соляріїв. Безпосередньо до і після засмаги в солярії не варто приймати душ, а декоративну косметику потрібно змити, оскільки косметичні засоби і парфуми можуть стати причиною виникнення алергічної реакції.

За і проти

Солярії не рекомендується відвідувати при гінекологічних захворюваннях, порушеннях ендокринної системи, під час вагітності, при наявності онкологічних захворювань. Не можна засмагати в солярії два дні до і після депіляції, при застосуванні ліків чи косметики, що містять сульфатеміди, антибіотики: тетрациклін, туроцумарин, фенацетин, активоване вугілля, олію бергамоту, золоту сіль - інакше під час сеансу можуть виникнути опіки чи подразнення шкіри.

Варто пам’ятати, що часте і нераціональне відвідування солярію шкідливе для шкіри – вона швидко старіє, підвищується ризик розвитку меланоми (ракової пухлини, що розвивається з родимок).

З іншого боку, ультрафіолет має бактерицидну дію, і дає певний косметичний ефект. Так, солярій “прописують” при вугровому висипанні, себореї, псоріазі, екземі, для поповнення в організмі вітаміну D. Після відвідування солярію зникають болі у м’язах і ревматичні прояви.

08.02.2007



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2007p. 
На головну сторінку