№938 від 07.11.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Як правило, з’ївши апельсин, шкірку ми просто викидаємо. А даремно – вона не тільки корисна, а ще й надзвичайно смачна, якщо приготувати з неї солодкі цукати.
Пропонуємо вашій увазі рецепт перетворення цитрусових лушпайок на солодкі цукати всього за один день.
До речі, цукати за цим рецептом можна приготувати і з лимонних, і мандаринових і навіть з грейпфрутових шкірок. А як приготувати цукати з гарбуза, можна подивитися тут.
Інгредієнти:
шкірки від 5 апельсинів;
2 склянки цукру;
сік одного лимона;
вода, цукрова пудра або дрібний цукор.
Приготування:
Апельсинові шкірки покласти в каструлю, залити 2,5 л холодної води.
Довести до кипіння, поварити шкірки 10 хвилин, відкинути на друшляк і поставити під проточну під холодну воду.
Коли шкірки повністю захолонуть, повторити все спочатку: залити шкірку 2,5 л холодної води, довести до кипіння, поварити 10 хв., відкинути, охолодити у холодній воді.
Усього ці дії повторити тричі.
Після третьої «процедури» дати воді стекти і порізати апельсинові шкірки на смужки шириною приблизно 5 мм.
В каструлю насипати дві склянки цукру і розчинити його в склянці гарячої води. Закип’ятити сироп і опустити в нього цитрусові смужечки.
Варити цукати на мінімальному вогні 40-60 хвилин, поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік.
Коли шкірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім трішки, відкинути цукати на друшляк, щоб стекла рідина.
Дістати цукати з друшляка, розкласти їх на деко, застеленому пергаментом для випічки і дати висохнути протягом 2 годин.
Готові цукати обваляти в цукровій пудрі або цукрі і використовувати: прикрашати випічку і десерти, додавати в тісто чи гарячі напої. Або просто ласувати ними як цукерками.
07.11.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2019p. На головну сторінку |