Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №938 від 07.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Українські школярі – найкрутіші в світі!

Українські школярі – найкрутіші в світі!

Ось і закінчилися чотири неймовірні дні перебування на перших ISF World Cool Games. Дні, які залишили у пам’яті емоції від спортивних змагань та враження від нових знайомств. Україна – ЧЕМПІОН! Учні Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» під керівництвом учителя фізичної культури Олега Левенця, вибороли перемогу і прославили нашу державу далеко за її кордонами. Ось імена чемпіонів: Дишкант Олександра, Дмитрук Євгеній, Цегельник Тетяна, Никитюк Станіслав, Дячук Софія, Солодчук Анатолій, Карачун Вікторія, Дзюра Роман.

З 10 – 14 жовтня 2019 року вісім команд з Азербайджану, Грузії, Казахстану, Китаю, Молдови, Хорватії, України, а також міста Києва змагалися за звання першого переможця 1st ISF World Cool Games. Фінал спортивних змагань пройшов у СК «Меридіан» (м.Київ). Українські школярі у драматичному фіналі перемогли китайських однолітків, ставши чемпіонами Всесвітніх Крутих ігор для школярів.

Програма була насичена не лише спортивними заходами, а й освітньою частиною. Крім змагань на школярів чекала насичена культурно-розважальна програма. Протягом усього перебування в Україні учасники ходили на екскурсії, проводили цікаві презентації своїх країн, позмагалися у лазертазі, а також спробували свої сили на скеледромі та у стрибках на батуті. У завершальний день змагань на них чекала прощальна вечірка. «Ніч націй», саме таку назву мала вечірка, на якій учасники заходу знайомили присутніх з культурою та традиціями своєї країни. У національному одязі, солодощами, танцями і піснями, саме так презентували кожна делегація культуру своєї держави. Сувеніри, нові друзі, приємні враження та незабутні емоції залишаться у пам’яті кожного учасника від перебування в Україні.

Організаторами спортивного проєкту перших ISF World Cool Games виступили Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України та Українська федерація учнівського спорту.

Поїздка рівненських школярів на змагання відбулася за сприяння Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненського обласного Відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Управління освіти і науки Рівненської міської ради, волонтера Андрія Герасимчука. Забезпечили українських школярів нестандартним спортивним обладнанням та сувенірною атрибутикою депутати Верховної ради України 9-го скликання Роман Іванісов, Олександр Салійчук, депутат Рівненської обласної ради Володимир Валявка. Забезпечили олімпійськими книгами та літературою з переліком туристичних об’єктів області голова Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області, директор РОЦФЗН «Спорт для всіх» Микола Петренчук та Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому спільно з інформаційно-туристичним центром м.Рівного.

07.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2019p. 
На головну сторінку