Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 28.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як приготувати плавлений сир типу «Янтар» в домашніх умовах

Як приготувати плавлений сир типу «Янтар» в домашніх умовах

Перетворити хороший домашній сир на плавлений, виявляється, досить просто. Варто лише дотриматися певних правил і пропорцій.

Виграєте не лише в смаку, а й в економії – домашнього “Янтару” за ті самі гроші виходить значно більше!

Інгредієнти:

0,5 домашнього кисломолочного сиру;

0,5 ч. ложки соди;

1 ч. ложки солі (або за смаком);

40 г вершкового масла;

1 яйце (можна й без нього, але сир вийде трішки рідшим);

кріп, часник, улюблені спеції.

Приготування:

Сир, яйце, сіль і соду добре-добре розтерти в не емальованій посудині, в якій буде варитися сир. Коли маса стане однорідною, поставити на маленький вогонь і, варити постійно помішуючи. Спочатку маса буде густа, а потім поступово рідшатиме, ставатиме як густий соус.

Коли добре нагріється, додати масло. Коли суміш почне закипати і утворюватиметься пінка, додати спеції (за бажанням) або тертий на найдрібнішій тертці зубок часнику і вимкнути вогонь.

Дати сиру охолонути, час від часу помішуючи, щоб зверху не зашкарубла шкірочка.

Коли трішки схолоне, перелити в якусь посудину для зберігання і виставити на холод на кілька годин.

У сир можна додати будь-які наповнювачі: свіжу зелень, підсмажені печериці, дрібно порізану копчену ковбасу чи бекон – все залежить від вмісту холодильника та вподобань.

28.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2019p. 
На головну сторінку