№942 від 05.12.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пропонуємо вашій увазі рецепт бісквіту у мультиварці, який підійде для будь-якого торта або тістечка.
Словом, варіантів подальшого використання – безліч. Головне – досягти майстерності у випіканні бісквіту. З допомогою мультиварки це зовсім нескладно!
Інгредієнти:
4 яйця;
склянка пшеничного борошна;
склянка цукру;
чайна ложка крохмалю;
щіпка ваніліну;
вершкове масло для змащування.
Приготування:
Яйця для приготування мають бути добре охолодженими, тому діставати їх з холодильника варто безпосередньо перед приготуванням.
Обережно відокремити білки від жовтків. Посуд для збивання мусить бути абсолютно чистим і знежиреним.
Збити міксером холодні білки з половиною цукру, до отримання міцної білої піни: переверніть посудину зі збитими білками догори дном – якщо маса не витікає, значить консистенція правильна.
Потім збити в окремому посуді яєчні жовтки з рештою цукру, поки цукор повністю не розтане, а жовткова маса не побіліє.
Акуратно змішати білки з жовтками, додаючи і змішуючи маленькими порціями. Додати ванілін. Збити до отримання однорідної повітряної маси.
Потім по 1 столовій ложці додавати просіяне борошно і обережно перемішувати ложкою або лопатою (не збивати!) обертальними рухами.
Дно мультикаструлі змастити вершковим маслом, стінки не змащувати.
Вилити підготовлене тісто, обрати режим «випічка», час 1 годину.
Після звукового сигналу про готовність одразу кришку мультиварки не відкривати, залишити в режимі «підігрів» на 10 хв. Відкрити кришку, зачекати ще 10 хв. і обережно дістати бісквітний корж з допомогою контейнера для пароварки. Покласти на решітку, остудити.
Повністю охолоджений бісквіт можна розрізати поперек на 3, а якщо бісквіт добре вдався то й на 4 коржі. Змастити будь-яким кремом. Або ж просто посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки і подати до кави.
05.12.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2019p. На головну сторінку |