Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №942 від 05.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Готуємо у мультиварці. Як зробити ідеальний бісквіт

Пропонуємо вашій увазі рецепт бісквіту у мультиварці, який підійде для будь-якого торта або тістечка.

А можна приготувати просто корж і просочити його солодким сиропом і полити шоколадною помадкою.

Словом, варіантів подальшого використання – безліч. Головне – досягти майстерності у випіканні бісквіту. З допомогою мультиварки це зовсім нескладно!

Інгредієнти:

4 яйця;

склянка пшеничного борошна;

склянка цукру;

чайна ложка крохмалю;

щіпка ваніліну;

вершкове масло для змащування.

Приготування:

Яйця для приготування мають бути добре охолодженими, тому діставати їх з холодильника варто безпосередньо перед приготуванням.

Обережно відокремити білки від жовтків. Посуд для збивання мусить бути абсолютно чистим і знежиреним.

Збити міксером холодні білки з половиною цукру, до отримання міцної білої піни: переверніть посудину зі збитими білками догори дном – якщо маса не витікає, значить консистенція правильна.

Потім збити в окремому посуді яєчні жовтки з рештою цукру, поки цукор повністю не розтане, а жовткова маса не побіліє.

Акуратно змішати білки з жовтками, додаючи і змішуючи маленькими порціями. Додати ванілін. Збити до отримання однорідної повітряної маси.

Потім по 1 столовій ложці додавати просіяне борошно і обережно перемішувати ложкою або лопатою (не збивати!) обертальними рухами.

Дно мультикаструлі змастити вершковим маслом, стінки не змащувати.

Вилити підготовлене тісто, обрати режим «випічка», час 1 годину.

Після звукового сигналу про готовність одразу кришку мультиварки не відкривати, залишити в режимі «підігрів» на 10 хв. Відкрити кришку, зачекати ще 10 хв. і обережно дістати бісквітний корж з допомогою контейнера для пароварки. Покласти на решітку, остудити.

Повністю охолоджений бісквіт можна розрізати поперек на 3, а якщо бісквіт добре вдався то й на 4 коржі. Змастити будь-яким кремом. Або ж просто посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки і подати до кави.

05.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2019p. 
На головну сторінку