![]() |
№945 від 26.12.2019p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
• Замість паперових серветок чи рушників можна використовувати туалетний папір (звичайний, без домішок барвників і запаху), складений у 4–5 разів.
• Кількість олії має бути така, щоб пампухи у ній вільно плавали і перекидалися з боку на бік. Бажано мати для цього широкий посуд із товстого металу (щоб повільно нагрівався і холонув, аби не було перепадів температури).
• До пампухів без начинки я додаю різні приправи (мускатний горіх, корицю на кінчику ножа, коріандр, мелені 2–3 бутони гвоздики), тоді вони особливо смачні.
• Пампухи із дріжджового тіста довше будуть свіжими, коли до складу жиру додати ложку-дві рафінованої олії.
• Замість олії для смаження можна використовувати смалець, масло навпіл зі смальцем.
• Якщо в олію для смаження додати ложку горілки або спирту, вона не «горітиме».
• Начинка для пампухів не має бути рідкою, бо просочиться крізь тісто, і холодною, бо гірше сходитиме тісто.
• Після формування пампухів тісто має підійти мінімум у 1,5 раза (приблизно 20 хв).
• Щоб пампухи вбирали менше олії, були пухкішими, треба додати у тісто ложку спирту.
26.12.2019 |
Рівне-Ракурс №945 від 26.12.2019p. На головну сторінку |