№948 від 23.01.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Впевнена, що шашлично-шпикачково-барбекю сезон вже розпочали усі. Хороша погода, яскрава зелень та аромат квітучих дерев просто манить на природу. М’ясо, овочі, зелень і лаваш – прекрасний акомпанемент хорошій компанії. Саме про лаваш і піде сьогодні мова. Так це ж просто – заходиш в магазин і купуєш. Але ми не шукаємо легких шляхів – готуємо лаваш дома.
10 гр. свіжих дріжджів;
1 ст. теплої води;
1 ст.л. олії;
1 ч.л. солі;
1 ч.л. цукру;
2,5-3 ст. борошна;
Розводимо дріжджі у воді, додаємо сіль, цукор, олію, борошно (спочатку 2,5 стакана) і замішуємо тісто. Довго не місимо, тільки щоб все зібралося в кулю. Даємо відпочити хвилин 20 і вимішуємо до однорідного стану. Даємо відпочити тісту 1 годину.
Ділимо тісто на порційні шматочки, підкачуємо їх в кульки і залишаємо на 5 хвилин. Розкачуємо дуже тоненько.
Розігріваємо сковорідку без олії і смажимо кожен лавашик буквально хвилину-півтори з кожної сторони. Готові лаваші складаємо в стопочку і віжразу загортаємо в рушник. Зберігати треба в пакеті при кімнатній температурі, не більше двох діб, потім починають тверднути краї.
23.01.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.01.2020p. На головну сторінку |