№949 від 29.01.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Для форми діаметром 20 см. Для крему чистимо від шкірки 5 великих яблук, нарізаємо шматочками, додаємо 100гр. цукру, ставимо на повільний вогонь і варимо до утворення пюре. Для більше однорідної структури пробиваємо гаряче пюре блендером. Додаємо 1,5ст.л. крохмалю розведеного в холодній воді, перемішуємо. Даємо повністю охолонути.
Для коржів: на водяній бані розтоплюємо 50гр.масла, 2ст.л. меду, 2ст.л.цукру, 1яйце. Довели до однорідної маси, зняли з вогню, охолоджуємо.
До заварної маси додаємо 375гр.борошна, його може знадобиться менше або більше. Коли місимо тісто, дивимося щоб воно відлипало від рук, було пружним, тоді консистенція правильна. Ділимо на 5 частин, кладемо їх в холодильник на годину.
Тісто розкачуємо прямо на папері для випічки. Випікаємо при 170С° 5-7 хвилин, як тільки краї будуть темніти, відразу виймаємо з духовки. Відразу вирізаємо коржі потрібного діаметру.
Варимо сироп 50гр.цукру, 50гр води. Всі коржі пропитуємо сиропом.
Промазуємо всі коржі кремом, складаючи їх у торт. Зверху обмазуємо поверхню торту з усіх боків. Обсипати можна крихтами, що залишилися. Обов’язково дати торту відпочити 10-12 годин в холодильнику.
29.01.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 29.01.2020p. На головну сторінку |