№950 від 06.02.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Три рецепти приготування згущеного молока у мультиварці
А ось із приготуванням згущеного молока у мультиварці таких проблем не виникає. Мінімум часу та продуктів і смачний та корисний продукт у вас на столі. Наймолодші ласуни будуть в захваті. Та й дорослі не стримаються від спокуси зачерпнути кілька ложок.
Щоби у згущеного молока в мультиварці був справжній вершковий смак, сухе молоко потрібно брати тільки натуральне, а не замінник. Підійдуть також сухі вершки або дитяча молочна суміш. Щоб згущене молоко не збігало, обирайте низькотемпературні програми мультиварки, у кожної марки вони свої.
Класичне згущене молоко
Інгредієнти:
250 мл молока,
250 г цукру,
250 сухого молока.
Приготуваня:
В окрему простору ємність висипати склянку цукру, перемішати його з сухим молоком і поступово, помішуючи, влити склянку молока. Все це ретельно збити віничком або в блендері. Коли цукор у молоці повністю розчиниться, збиту суміш перелити в чашу мультиварки, обрати режим «тушкування», час 60 хвилин, увімкнути.
Через 15 хвилин молоко почне закипати – цей момент не можна упустити. Необхідно відкрити кришку і перемішати його. У процесі приготування треба буде помішувати згущене молоко ще кілька разів.
Після сигналу про закінчення приготування консистенція згущенки буде рідкуватою. Не панікуйте, залиште її до повного охолодження в каструлі з відкритою кришкою. Потім перелийте в скляну баночку і щільно закрийте кришкою. Коли зовсім вистигне, ще раз добре перемішайте і поставте згущене молоко в холодильник на 1 годину. Консистенція буде саме такою як у магазинної.
Карамельне згущене молоко
Інгредієнти:
2 склянки свіжого коров’ячого молока найвищої жирності (найкраще домашнього),
2 склянки цукру,
2 склянки сухого молока,
1 ч. ложка ванільного цукру.
Приготуваня:
В окремій каструлі змішати сухе молоко з цукром. Вливати тонкою цівкою молоко, постійно помішуючи віничком, поки цукор і грудочки повністю не розчиняться в молоці.
Перелити суміш в чашу мультиварки, обрати режим «суп» на 10 хвилин. Коли молоко почне закипати, кілька разів перемішати. Після сигналу про завершення молоко ще раз добре вимішати і знову ввімкнути мультиварку в режим «тушкування» на 20 хвилин.
Коли суміш почне загусати, перемішати кілька разів. Залишити гаряче молоко на 20 хв для вистигання, а тоді збити його в блендері потягом 5 хвилин.
Коли згущене молоко загусне, перелити його в банку і залишити до повного охолодження.
Шоколадне згущене молоко
Інгредієнти:
1 л найжирнішого домашнього молока,
0,5 кг цукру,
75 мл води,
1 ст. ложка какао.
Приготуваня:
У каструлі змішати цукор і воду. Увімкнути режим «суп» на 10 хвилин. Постійно помішуючи мультиложкою, приготувати цукровий сироп. Після закипання поварити його ще 2 хвилини, щоб цукор повністю розчинився, а сироп загус. Після цього мультиварку вимкнути.
Тоненькою цівкою і постійно помішуючи, влити у сироп молоко. Підсипати через дрібне сито како та вимішати суміш до однорідності.
Знову ввімкнути мультиварку, обрати режим «тушкування» і час 30 хвилин.
Після сигналу про завершення приготування шоколадну згущенку добре вимішати і залишити вистигати. Перекласти в скляну банку, зберігати в холодильнику.
06.02.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2020p. На головну сторінку |