№953 від 27.02.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Крукнек – різновид жорсткокорого гарбуза. Це – перспективна культура: відрізняється скоростиглістю, у неї смачні плоди, що довго зберігаються та володіють високою харчовою і живильною цінністю.
Рослина скоростигла, теплолюбна, не витримує затінення. Добре росте на легких родючих ґрунтах. Технологія вирощування крукнека у відкритому ґрунті та під плівковими вкриттями така ж, як у кабачка, але крукнек трохи теплолюбніший кабачків. Вирощувати його в нашій смузі краще через розсаду. За виглядом куща рослини дуже схожі з рослинами патисона.
Якщо у крукнеків багато чоловічих квіток, треба видалити верхівкові ростові бруньки, тоді утворяться бічні пагони з жіночими квітками. Ця культура досить засухостійка, але дуже чутлива на поливи теплою водою, і з вдячністю відгукується на підживлення органічними добривами (гнойовою рідотою, розведеною водою; розведеним курячим послідом).
У їжу використовують 7-10-денні зав’язі.
Перший збір плодів крукнека доводиться на кінець червня – початок липня, коли знімають тижневі зав’язі крукнеків, у цей час у них ще не сильно виражена горбиста поверхня, але припустимо використовувати в їжу і великі плоди. У кімнатних умовах при рівній температурі вони спокійно лежать до весни.
27.02.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2020p. На головну сторінку |