№955 від 12.03.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Жир, сіль і вода допоможуть зберегти яйця якнайдовше свіжими. А сіль і лимонний сік роблять з яйцями справжнє диво під час випічки.
Якщо яйця не зовсім свіжі, обов’язково додайте до білків, які збираєтеся збити, кілька крапель лимонної кислоти.
Щоб швидше збити білок, не можна припустити потрапляння в нього жиру, жовтка чи води.
Не можна збивати яйця в алюмінієвому посуді, тому що від цього жовтки зеленіють, а білки темніють. Найкраще робити це у фарфоровому, пластмасовому чи скляному посуді.
Гусячі чи качині яйця необхідно варити у киплячій воді 10 хвилин, тому що вони містять шкідливі мікроби.
Щоб запасти свіжі яйця надовго, їх змащують вазеліном, свинячим несоленим салом чи топленим маслом, щоб вся поверхня була вкрита рівним шаром, складають у картонну коробку. Зберігають відкритою в сухому прохолодному місці, можна в кімнаті. Таким чином яйця залишаються протягом кількох місяців свіжими.
Добре зберігаються яйця в соляному розчині (20 г солі на 1 літр води).
12.03.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2020p. На головну сторінку |