№957 від 26.03.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Перетворити хороший домашній сир на плавлений, виявляється, досить просто. Варто лише дотриматися певних правил і пропорцій.
0,5 домашнього кисломолочного сиру;
0,5 ч. ложки соди;
1 ч. ложки солі (або за смаком);
40 г вершкового масла;
1 яйце (можна й без нього, але сир вийде трішки рідшим);
кріп, часник, улюблені спеції.
Приготування:
Сир, яйце, сіль і соду добре-добре розтерти в не емальованій посудині, в якій буде варитися сир. Коли маса стане однорідною, поставити на маленький вогонь і, варити постійно помішуючи. Спочатку маса буде густа, а потім поступово рідшатиме, ставатиме як густий соус.
Коли добре нагріється, додати масло. Коли суміш почне закипати і утворюватиметься пінка, додати спеції (за бажанням) або тертий на найдрібнішій тертці зубок часнику і вимкнути вогонь.
Дати сиру охолонути, час від часу помішуючи, щоб зверху не зашкарубла шкірочка.
Коли трішки схолоне, перелити в якусь посудину для зберігання і виставити на холод на кілька годин.
У сир можна додати будь-які наповнювачі: свіжу зелень, підсмажені печериці, дрібно порізану копчену ковбасу чи бекон – все залежить від вмісту холодильника та вподобань.
26.03.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 26.03.2020p. На головну сторінку |