№958 від 02.04.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Не проґавте сезон березового соку! Закрийте його у банки з різними цікавими додатками: з лимоном, апельсином, сицилійським апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, каркаде, фруктовим чаєм, чорносливом, сушеними яблуками, гілочками смородини або цукерками “Дюшес” чи “Барбарис”.
• Із шипшиною. На 3 л соку додати 1 скл. цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа, довести до кипіння, покласти в банку 14 сухих шипшинок і залити киплячим соком.
• Зі скибкою лимона, апельсина, ківі. На 3-літрову банку соку дати трішки менше склянки цукру і 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Довести до кипіння, зібрати піну і залити в банку, в яку на дно покласти кружальце лимону і/або апельсину (зі шкіркою, попередньо ошпарити окропом) або 3 кружальця ківі. Закрутити, перевернути банку догори дном і дуже тепло закутати.
• З апельсином, грейпфрутом. На 3-літрову банку соку 1 скл. цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1/4 апельсина або по скибці грейпфрута та лимона (покласти в банку, залити киплячим соком).
• З апельсином і родзинками. На 3-літрову банку соку 3 кружечки апельсина, жменя родзинок, на кінець ножа лимонної кислоти, 9 ст. ложок цукру.
• З цукерками “Барбарис”, “Дюшес” і м’ятними. Кинути в 3-літрову банку 2-3 льодяника, можна також додати 2 скибочки лимону чи апельсину (не обов’язково), пів ч. ложки лимонної кислоти і 250 г цукру. Залити доведеним до кипіння соком і закрутити. Перевернути банку і накрити рушником.
• З ананасом. 2 скибки свіжого ананасу на 3 л соку. Готувати, як написано вище.
• З м’ятою і шипшиною. На банку соку додати кілька листків м’яти і 5 шт. шипшини, цукор і лимону кислоту.
• Із чорносливом. На 3 л соку, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 1 скл. цукру, 5-6 штук чорносливу. Буде коричневого кольору і з гарним ароматом.
• Із замороженою смородиною, вишнею, виноградом. У сік при варінні додати ягоди, додати цукор і лимонну кислоту.
• Із персиковим або іншим фруктовим чаєм. На 3-літрову банку 1 пакетик чаю (марка не важлива, за бажанням), 1 скл. цукру, 0,5–1 ч. кислоти лимонної.
• Із каркаде. Під час кипіння до соку додати 1 скл. цукру. У банку покласти 0,5–1 ч. ложку без чубка лимонної кислоти, 1–2 ст. ложки сухого каркаде, залити киплячим соком. Можна також додати гілочку м’яти.
• Як холодний чай “Ліптон”. Закип’ятити сік з сушеними яблуками, додати цукор за смаком. Залити в сухі банки, додати 2-3 кілечка лимона і закрутити. Перед вживанням поставити в холодильник.
• Із гілочками смородини. У сік додати цукру за смаком, трішки лимонної кислоти. У кожну банку покласти по три гілочки смородини, залити киплячим соком і закрутити. Виходить дуже смачний і ароматний!
• Із лимоном, апельсином, сицилійським апельсином і родзинками. У сік додати цукор і лимонну кислоту до смаку, довести до кипіння. Тоді: в одні банки покласти сирими 3 невеликі (пів кільця) шматки лимону і 6 родзинок, в інші – 3 невеликі шматки (пів кільця) апельсина, в треті – 3 невеликі шматки (пів кільця) сицилійського апельсина, в четверті – усього по шматочку. Залити киплячим соком і закрутити.
02.04.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. На головну сторінку |