Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №282 від 09.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочинці - на вихід!

Друкували... гроші

Друкували... гроші

Вечірні “розваги” студентів

Міліція Рівного посилила патрулювання у “найгарячіших” районах міста. А такими є вулиці Київська, С. Бандери, Волинської дивізії, Ювілейна, Соборна (особливо, район “Пивзаводу”). Саме тут, відповідно до статистики, найчастіше грабують людей. Коли ж скінчаться напади на мирних рівнян? Коли будемо сміливо йти ввечері додому, не переживаючи, що хтось вирве сумку з рук, а то й дасть чимось важким по голові?...

На ці та інші запитання відповідає начальник міліції Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Юрій ГАСАН (на фото).

- Пане Юрію, то коли нас перестануть грабувати на вулицях, у під’їздах та ліфтах?

- Питання філософське. Небайдужі до легкої наживи завжди були і, напевно, будуть. Це проблема соціальна. З початку цього року в обласному центрі зафіксовано 46 пограбувань, з яких, на превеликий жаль, розкрито лише 18.

Аби зменшити кількість подібних злочинів у місті, ми посилили патрулювання у “проблемних” районах обласного центру.

Зазначу, що кількість пограбувань у місті знижується, коли у студентів навчальних закладів Рівного розпочинаються канікули. Статистика свідчить: рівнян грабують переважно молоді люди віком від 14 до 28 років, більшість із яких - студенти. Працюють, як правило, парами або по троє чоловік. Наголошую, патрулювання посилилося, тому кількість грабежів у місті зменшиться. А мешканцям міста раджу не ходити у ранішній та вечірній час темними провулками. А якщо, не дай Бог, вас пограбують - негайно телефонуйте за номером “02”. За гарячими слідами правоохоронці, найімовірніше, відразу затримають зловмисників.

- Уже сьогодні деякі батьки стурбовані, що їхні діти, маючи знання, без хабаря навряд чи зможуть вступити до ВНЗ. Чи проводите ви якусь роботу щодо запобігання хабарництву?

- Із таким ганебним явищем, як хабарництво, треба боротися разом. Якщо вам відомо про намір чи факт отримання посадовою особою хабара чи скоєння інших злочинів, телефонуйте в будь-який час доби за телефоном довіри, який діє при Рівненському міському відділі міліції - 29-20-30. Ми обов’язково перевіримо інформацію і вживемо всіх необхідних заходів.

- А на “валютні п’ятачки” міліція якимось чином реагує?

- З початку цього року за незаконні валютні операції до відповідальності притягнута 31 особа з тих, які “працювали” на території міста. За 162-ю статтею Адміністративного кодексу, особам, які займалися незаконними валютними операціями, робиться попередження або на них накладається штраф розміром від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією валютних цінностей. Якби люди йшли в обмінні пункти, то ми, безперечно, швидше викоренили б “валютні п’ятачки”...

- Скільки з початку року ви знайшли викрадених мобільних телефонів і повернули їх власникам?

- Із 275 викрадених стільникових телефонів розшукали 60. Нерідко вилучаємо у людей телефони, придбані “з рук”. Адже саме вони часто виявляються краденими. Отож, тепер робіть висновки, де краще купувати засоби стільникового зв’язку!

- Чи розшукали ви зловмисників, причетних до пограбування торгового дому “Пасаж плюс”?

- Поки що ні. Шукаємо...

- Що плануєте змінити в роботі міліції Рівного найближчим часом?

- Ніяких змін не передбачається. Будемо працювати, як і працювали - стабільно й оперативно.

До речі

Рівненські правоохоронці затримали студентів, які підозрюються у виготовленні фальшивих грошей. Двоє з них - мешканці одного із сіл Сарненського району. У хлопців була високоякісна копіювальна техніка. “Друкували”, в основному, купюри номіналом десять та двадцять гривень. У юнаків вилучили речові докази.

09.03.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2007p. 
На головну сторінку