Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №282 від 09.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Віталій Новак: “Школи Рівного готові до випускних іспитів”

Віталій Новак: “Школи Рівного готові до випускних іспитів”

Березень - не тільки провісник весни, а й початок активної підготовки до підсумкової державної атестації випускників шкіл. Сьогодні, як повідомив начальник міського управління освіти і науки Віталій НОВАК, школи Рівного повністю готові до випускних іспитів.

- У 2007 році, - зазначив Віталій Георгійович, - випускниками одинадцятих класів стане 2321 учень, а випускниками дев’ятих класів - 2977 учнів. Приємно, що 85 одинадцятикласників є претендентами на нагородження золотою або срібною медаллю. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від дев’ятого січня 2007 року, навчальні заняття завершуються: у перших-четвертих класах - 25 травня, у п’ятих-одинадцятих - 31 травня. Після завершення навчальної практики та екскурсій проводиться підсумкове оцінювання навчальних досягнень учнів одинадцятих та дев’ятих класів.

Окрім того, 15-17 травня передбачається здійснення першого етапу впровадження національної системи моніторингу якості математичної освіти учнів четвертих класів загальноосвітніх навчальних закладів. Тестові завдання різної форми будуть розроблені Інститутом педагогіки України спільно з Міністерством освіти і науки.

- Коли відбудеться державна підсумкова атестація у випускних дев’ятих та одинадцятих класах?

- У цих класах із 5 по 27 червня 2007 року проводитиметься державна підсумкова атестація. У дев’ятих класах вона буде проведена з п’яти предметів: української мови, математики, географії, біології, іноземної мови або іншого гуманітарного предмета з інваріантної складової навчального плану за вибором навчального закладу. Що стосується одинадцятикласників, то, крім традиційної державної підсумкової атестації, 568 випускників 31 загальноосвітнього навчального закладу міста матимуть у 2007 році змогу скласти іспити у формі зовнішнього незалежного тестування..

- Як саме і коли проводитиметься зовнішнє незалежне тестування серед учнів одинадцятих класів?

- Незалежне тестування цього року відбудеться з трьох предметів: це обов’язково українська мова та математика або історія України (за вибором). Тестування з української мови проводитиметься 21 квітня, а з математики або історії України - 28 квітня.

- Як будуть зараховуватися результати зовнішнього незалежного тестування, і що робити випускнику, якщо вони його не задовольняють? Чи матиме він право на переатестацію?

- Звісно, кожен учень матиме право перескласти іспит у формі традиційної державної атестації - усно чи письмово. Окрім того, результат зовнішнього незалежного тестування, за бажанням учнів, буде зараховуватися як бал державної підсумкової атестації з відповідного навчального предмета. Тобто, якщо учня задовольнить його результат, він матиме право не складати випускний екзамен у своєму навчальному закладі з цього предмета. Випускникам, які пройшли зовнішнє незалежне тестування, 30 травня заплановано видати сертифікати з його результатами.

09.03.2007Інна ЯКОВЛЄВА



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2007p. 
На головну сторінку