Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №960 від 17.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Ваша Тортниця – як бренд Рівного

Ваша Тортниця – як бренд Рівного

Ми в гостях у відомої у Рівному майстра-кондитера Світлани Панасюк.

– Світлано, як довго займаєтеся улюбленою справою?

– З дитинства, правда, скільки себе свідомо пам’ятаю, стільки ж щось готую.

– З чого все почалося? Чи було страшно змінити стабільну роботу і піти в нікуди?

– Почалося з моєї цікавості, спочатку робила для себе – вийшло, потім для родичів – теж вийшло, далі підтягнулися знайомі, знайомі знайомих і пішло…

– У Рівному ім’я Світлана Панасюк звучить як бренд, а підпис «Ваша тортниця» – фірмова фішка, були думки запатентувати?

– Ні, поки що не бачу потреби.

– Всі знають, що принести в подарунок торт, цукерки, тістечка або просто купити хліб до столу чи паску до свята від нашої Тортниці – це гарантія якості продукції. Я знаю, що шоколад та какао Ви використовуєте бельгійський, борошно – італійське, масло – найвищої якості. Чи ніколи не виникало спокуси, щось здешевити?

– Розумієте, всі клієнти для мене вже давно добрі знайомі, які діляться зі мною своїми радощами, буває – прикрощами, але мені довіряють, тому зрадити таку довіру абсолютно неприпустимо! Все, що найкращого можна знайти, придбати, замовити, буде в моїх виробах і крапка! І давайте не будемо забувати про навчання у кращих кондитерів світу, воно теж має місце і коштує чимало, а без нього неможливо розвиватися далі.

– Ну Ваші вироби краще було б назвати витворами, вони дуже вишукані і стилістично підібрані до кожного випадку. Ви часто відвідуєте майстер-класи!

– Дякую! Так, я постійно навчаюся, вдосконалююся, тільки так, на мою думку, можна завжди бути в курсі всіх світових новинок, адже все так стрімко змінюється, розвивається, і хочеться все встигнути, опанувати! Ще б в добі було на кілька годин більше!

– А скільки часу займає виготовлення одного торту, скажімо, на 3 кг для хрестин?

– Все дуже індивідуально – який саме торт обрали, який декор, не треба забувати і часові рамки, коли замовник телефонує, а торт йому потрібен «на вчора».

– Чи вистачає часу на спілкування з рідними? І як діти реагують, що вдома завжди є щось солоденьке?

– Намагаюся встигнути все, життя таке цікаве і насичене, що не хочу пропустити бодай найменшу крихту. А хлопці мої солодкоїжки, тому мамине захоплення схвалюють.

– Світлано, Ви самі теж проводите навчання в кулінарній школі, кілька слів про неї – як прийшла ідея, хто засновник, які побажання в розвитку?

– Прийшло все спонтанно: а чому б не спробувати? Тим більше в місті такого не було, і як показує досвід – ідея була хороша, дітям сподобалося, на зайняття завжди черга на запис. Хотілося б, звичайно, щоб і спонсори були, приміщення з хорошим обладнання та посудом, та це все попереду. Я впевнена – все буде добре!

Світлана настільки заряджає своєю енергетикою, що я тепер розумію, чому одного разу замовивши в неї торт, цукерки, панетоне, хліб чи тістечка, люди стають постійними клієнтами. Залишається тільки побажати яскравого життя, з якого можна черпати ідеї та натхнення!

Спілкувалася Валентина Добровольська

17.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2020p. 
На головну сторінку