№960 від 17.04.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Для брауні – бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):
50 г масла вершкового;
1 яйце;
20 г борошна (неповна столова ложка);
20 г. цукру;
? ч. л. розпушувача (все-таки бісквіт, а не класичне брауні);
1 ч. л. коньяку (опціонально);
дрібка солі.
Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.
Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (одна з найкращих начинок до пісочних пирогів):
200 г замороженої вишні (НЕ розморожуємо)
50 г цукру
1 ч.л. крохмалю
10 г вершкового масла (!)
дрібка кориці і мускатного горіха.
Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст. л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.
Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком:
250 г сиру;
70 г шоколаду 56?%;
50 г вершкового масла кімнатної температури;
20 г цукрової пудри.
Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.
Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадною глазур’ю: 50 г шоколаду розтопити з 1 ч. л. олії.
17.04.2020 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2020p. На головну сторінку |