|
№963 від 07.05.2020p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Ракурс розваг
Старопольський смалець
Рецепт дуже варіативний, змінюючи кожен раз набір спецій, трав, фрукти, цибулю на часник, можна щоразу отримувати інший смак.
Беремо підчеревину чи бочок (приблизно 1 кг), ріжемо шматочками, складаємо в каструлю і починаємо топити шкварки. Як тільки побачили, що вони вже гарненькі, підсмажені, додаємо порізану кружальцями цибулю, кружальце лимона, трішки розмарину, посолили, поперчили до смаку і поки цибуля підсмажиться тримаємо на вогні. Поки все гаряче, виклали в блендер (смалець лишаємо в каструлі, потім проціджуємо окремо, для картоплі, капусту потушити згодиться ) і збиваємо до стану паштету або риєту, що більше подобається, за потреби додаємо трошки смальцю з каструлі, викладаємо в стерилізовані баночки, зберігаємо в холодильнику.